20. 6. 2013 11:51 − 2758× − 0

Chyba zlomovým okamžikem v Krkonoších

Voldřich Motorsport představil na Rally Krkonoše nový design svého Peugeotu 206 RC s nímž bude do konce sezony startovat.

Voldřich Motorsport představil na Rally Krkonoše nový design svého Peugeotu 206 RC s nímž bude do konce sezony startovat. Jedná se o barvy nového partnera JK Racingdesign. Pečlivou přípravu na soutěž podtrhuje také test uspořádaný poblíž zázemí týmu. Nebyla to ale jediná příprava, které se musel pilot před soutěží věnovat. Do dějiště soutěže se totiž Jakub Voldřich vydal rovnou od úspěšně absolvovaných školních zkoušek.

Už je téměř tradicí, že každá soutěž začíná velkou loterií v podobě volby pneumatik. Úvodní dvě rychlostní zkoušky začala posádka Voldřich – Zíka s možná až přílišnou opatrností. Čtvrtá rychlostní zkouška, celkově třetí v pořadí, ale přinesla velké zvraty. "Před startem u nás zastavil Adam Kobliha a říkal, abychom přezuli na déšť, pokud něco s sebou máme, že prý na zkoušce mohutně prší. K nemalé smůle mi ale mechanici před odjezdem z ranního servisu rozmluvili vzetí do rezervy dvou pneumatik do deště," říká Jakub Voldřich. Přes veškeré nástrahy nakonec průjezd touto rychlostní zkouškou proběhl oproti některým ostatním posádkám dobře.

Pro druhou sekci se už povedlo zvolit obutí lépe, což bylo hned pohledem na časy a nasazením posádky zřejmé. Avšak na šesté rychlostní zkoušce přišla chyba, která předčasně určila vítěze souboje s Vlastimilem Daňhelem potažmo Janem Petrem. "Po prvních dvou kilometrech jsme měli dobré tempo, tak řekl jsem Davidovi, že zkusíme ještě zrychlit. Z mého pohledu musím říct, že jsme jeli opravdu rychle, ale bohužel jsem nedobrzdil do jedné levé utažené zatáčky a raději jsem auto poslal rovně na louku, odkud nám trvalo 42 vteřin, než jsme se vyhrabali," popisuje chybu Jakub Voldřich.

Posádka Jakub Voldřich – David Zíka tak na Rally Krkonoše obsadila celkové 46. místo. Ve třídě 8 skončila na 6. místě a mezi juniory na nepopulárním 4. místě.

"Za cílem poslední rychlostní zkoušky nám začal unikat olej z motoru a prožívali jsme tak krušný dojezd na cílovou rampu. Nakonec jsme zjistili, že praskla olejová hadice. Soutěž se mi přes všechny problémy a méně ostrých kilometrů moc líbila. Pořadatelům patří velký obdiv za práci, kterou i v tak těžkých chvílích pro region odvedli," řekl v cíli Jakub Voldřich.

David Zíka komentoval soutěž následovně: "Cítím se v autě s přibývajícími kilometry lépe a lépe. Kuba opět, zejména na RZ4, předvedl, že umí jet rychle i ve velmi špatných podmínkách. Zjednodušili jsme před soutěží rozpis a vypadá to, že nám vyhovuje."

Celý Voldřich Motorsport by chtěl poděkovat Milanu Farbiakovi a jeho firmě M+M, s.r.o. Dřevoobráběcí stroje za dosavadní pomoc, které se týmu dostává, protože bez takového nadšence by v tomto sportu tým nemohl pokračovat.

Další soutěží, kde se představí Voldřich Motorsport bude o posledním červencovém víkendu Matrix M.V. Rally Kostelec nad Orlicí.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!