22. 6. 2013 07:23 − 2582× − 0

Rally Hustopeče: Kopecký převzal vedení

Tovární jezdec Škody Motosport Jan Kopecký ve Škodě Fabii S2000 vyhrál úvodní etapu Agrotec Petronas Syntium Rally Hustopeče.

Tovární jezdec Škody Motosport Jan Kopecký ve Škodě Fabii S2000 vyhrál úvodní etapu Agrotec Petronas Syntium Rally Hustopeče. S odstupem 4,7 vteřiny následuje Václav Pech v mini, třetí Jaromír Tarabus v další fabii zaostává už o 29,4 vteřiny.

Hlavní favorit čtvrtého dílu Mediasport mezinárodního mistrovství republiky se dostal do čela teprve v závěrečné rychlostní zkoušce první etapy, v níž porazil Pecha o 8,3 vteřiny. Do té doby se díval na záda plzeňského jezdce. „Na začátku jsem hlavně chtěl zjistit, jaké tempo se jede. Jako vždy bylo vysoké,“ poznamenal Kopecký.

Pech začal parádně, v úvodním testu porazil obhájce prvenství o 4,1 vteřin. O těsný náskok přišel až v posledním testu, který nejrychlejší posádky absolvovaly v dešti. „Víc a víc se mi líbí řídit naše auto,“ usmíval se Pech, který je nadšený z vyrovnaného souboje s Kopeckým. „Po sportovní stránce je to super.“

Třetí Tarabus na oba nejrychlejší jezdce zatím nestačí. Za ním jsou Jan Jelínek a Roman Odložilík s dalšími fabiemi. Na šesté příčce se usadil Vojtěch Štajf v subaru, který zároveň ovládl produkční vozy a na druhého Radka Mifku v mitsubishi má k dobru přes 40 vteřin. Dvoukolkám vévodí Jan Černý s peugeotem, který zároveň dominuje klasifikaci Evropského poháru. V obou hodnoceních má náskok 23 vteřin na Václava Dunovského v suzuki.

Úvodní etapu poznamenala těžká havárie Jiřího Plška v renaultu ve třetím testu, po níž skončil i se svým spolujezdcem Jiřím Marušákem v nemocnici. Erzetu odjelo jen pár posádek. Většina putovala na objízdnou trasu, sportovní komisaři proto udělovali náhradní časy. Čtvrtá vložka kvůli tomu začala se zpožděním, navíc ji provázelo proměnlivé počasí. Zatímco většina účastníků Evropského poháru jela za sucha, dvojice bojující o body do tuzemského šampionátu jely v dešti.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!