Josef Semerád stříbrný na Rally Tríbeč

Topolčanská Tribeč rally 2013 byla další letošní soutěží Peva Racing týmu.

Topolčanská Tríbeč rally 2013 byla další letošní soutěží PEVA Racing týmu, ve kterém startují posádky Josef Semerád – Radovan Mozner jun. a Bedřich Habermann – Róbert Baran. Obě posádky startují s vozy Mitsubishi Lancer EVO IX z dílen Semerád Rally.

Josef Semerád s Radem Moznerem si cestu k celkovému vítězství ve třídě 3 zkomplikovali druhý soutěžní den, když obdrželi zaslouženou penalizaci za neprojetý retardér.

První den si Pepa s Radem dojeli ve svižném tempu, ale bez krizových situací do cíle pro vítězství ve třídě 3 a pro druhý den si vytvořili solidní náskok před smečkou rychlých soupeřů v čele s Ondrejem . V neděli se však bohužel projevila tréninková nouze, když se spolujezdec nemohl zúčastnit tréninku a Pepa absolvoval přípravné jízdy v nouzovém režimu s Honzou Kotálem. Klukům se podařilo přehlédnout odbočení do velkého přírodního retardéru a tudíž jim pak v rozpisu chyběl.

Pepa k tomu říká: "Ukázalo se zde, že se nedá nic ošvindlovat… Celé to závodění na slovenských tratích pro mne znamená jet vše poprvé v životě a tak nemohu spoléhat na zkušenosti z jiných ročníků. O to je to samozřejmě pro mě náročnější, protože musím jet absolutně na rozpis, který musí být perfektní. Jinak nemáme šanci myslet na nějaké přední místa. Vše musí být správně.. Ale nebylo. Při posledním tréninkovém průjezdu již s Radem na svém místě jsme tu chybu nenašli a po vyhraném prvním dnu už by nás to ani nenapadlo pomyslet na něco podobného. Na těžké, ale krásné zkoušce Tríbeč, jsme při výjezdu z rychlé levé 3 najednou místo odbočení vlevo vlétli do vypáskovaného prostoru zvaného „mléko“… ještě štěstí, že to bylo jen mléko a ne balíky slámy, nebo gum. Zavolali jsme ihned po cíli na ředitelství a po sdělení, že dostaneme časovou penalizaci jsme s úlevou pokračovali v soutěži."

Penalizace 30 vteřin znamenala konec nadějím na vítězství ve dni druhém, a nakonec také znamenala druhé místo celkově ve třídě 3, i když to až po tuhém boji s posádkou Ondrej – Gomori.

Bedřich s Róbertem v průběhu závodu ukázali, že po seznámení se s vozem v Prešově zrychlují a na Tríbečské rally zajížděli časy, které často překvapily i je samotné. Jejich zvýšené úsilí o rychlé starty neunesla v sobotním závodě spojka, což znamenalo odstoupení a opravu. V neděli pak pokračovali v pěkném tempu do cíle.

Pepa s Radem společně s celým týmem PEVA Racing tedy nakonec vezou domů body za jedno vítězství a jedno druhé místo, což znamená pěkný příděl bodů a také jednu velkou zkušenost ohledně tréninků…

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!