Ondřej Plšek - eWRC.cz
22. 6. 2013 09:54 − 2590× − 0

Mikko Hirvonen šel přes střechu a končí

Finský jezdec nevydržel tlak za ním jedoucího Thierry Neuvilla a po havárii skončil mimo trať tak, že nebylo možné dostat jeho vůz zpět na silnici.

Dnes mají posádky na Italské rally na programu osm rychlostních zkoušek, které jsou rozděleny do dvou sekcí. Již na té první ale skončily naděje Mikko Hirvonena na slušný výsledek. Finská jednička týmu Citroen již od začátku nestíhala pekelné tempo Sebastiena Ogiera a naopak musel odrážet útoky Thierryho Neuvilla. Ten jako jediný z továrních Fordů dosud nechyboval a jel v závěsu za Hirvonenem.

Jenže po desáté rychlostní zkoušce se belgický jezdec posunul na druhou příčku právě na úkor Mikko Hirvonena. Asi po kilometru od startu šel Fin ve vracáku přes střechu a ačkoliv je vůz dle prvních informací skoro neporušen, tak se ho přihlížejícím nepodařilo dostat zpět na trať. A protože dnešní sobotní etapa je zároveň tou poslední na letošní Italské rally, tak Mikko Hirvonen odjede ze Sardinie bez bodů.

Odstoupení čtyřnásobného vicemistra světa znamená, že všichni jezdci za ním se posouvají o jednu pozici nahoru. Soutěž nadále vede Sebastien Ogier, necelou minutu za ním jede Thierry Neuville. Ogier z odstoupení Hirvonena bude profitovat dvakrát, protože na trať vyrážel právě za zmiňovaným jezdcem, takže nyní bude mít před sebou čtyřminutovou přestávku a jasný výhled bez prašného vzduchu. Třetí je už Jari-Matti Latvala, který přeskočil Daniho Sorda. Martin Prokop je již na šestém místě.

Kompletní výsledky Italské rally najdete jako vždy na serveru eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!