23. 6. 2013 09:41 − 2572× − 0

Kopecký vyhrál v Hustopečích potřetí v řadě

Vítězný hattrick oslavil na Agrotec Petronas Syntium Rally Hustopeče tovární jezdec Škody Motorsport Jan Kopecký.

Vítězný hattrick oslavil na Agrotec Petronas Syntium Rally Hustopeče tovární jezdec Škody Motorsport Jan Kopecký. Na stupních vítězů jej doplnili Václav Pech a Jaromír Tarabus. Klasifikaci evropského poháru ovládl Josef Peták, mezi produkčními vozy triumfoval Vojtěch Štajf.

Na svůj třetí hustopečský triumf v řadě se Kopecký nadřel nejvíce. Stříbrného Pecha porazil o nicotných 2,2 vteřiny. „Rozhodlo auto, zkušenosti i štěstí,“ přiznal Kopecký.

Soutěž nabídla strhující souboj vítěze ve Škodě Fabii S2000 se soupeřem, který řídil Mini John Works Cooper S2000. Oba rivalové se střídali ve vedení. Před poslední rychlostní zkouškou vedl Kopecký o 1,1 vteřiny, v cíli svůj náskok zdvojnásobil. „Ale měli jsme velké štěstí. Šli jsme přes nějaký hrb, ani nevím, co se stalo. Auto naštěstí zůstalo na cestě,“ vydechl si Kopecký.

Lídr Mediasport Mezinárodního mistrovství republiky Pech nebyl ze stříbrné příčky zklamaný. Naopak si užíval vyrovnaný souboj s továrním pilotem. „Být po takovém souboji druhý je hezčí než vyhrát s minutovým náskokem,“ poznamenal Pech. „Udělal jsem víc chyb než Honza.“ Třetí Tarabus věřil, že bude Kopeckému s Pechem stačit. Přestože ujížděl dalším soupeřům, na dva nejrychlejší to nestačilo. „Jeli jsme dobré tempo, ale oni neustále zrychlovali. K tomu není co dodat,“ uvedl Tarabus.

Těsně za ním dojeli další dva piloti škodovek. Čtvrtý byl Jan Jelínek, pátý Roman Odložilík. Vítěz produkčních vozů Vojtěch Štajf skončil šestý. Ve své kategorii byl suverénní. „Vyšly mi tři soutěže za sebou, takže bychom si letos konečně mohli dopřát titul,“ věří Štajf.

Hustopečská soutěž byla součástí evropského poháru, v němž startovalo 18 posádek. Nejrychlejší byl Peták v Renaultu Clio R3. „Závod byl o chybách a my jsme ji udělali nejmíň,“ poznamenal vítěz evropské klasifikace, jemuž v celkovém pořadí patřila devátá příčka.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!