Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
23. 6. 2013 12:35 − 2648× − 2

Elfyn Evans dosáhl vynikajícího výsledku na Sardinii

Loňský vítěz WRC Academy Elfyn Evans nahradil ve Fiestě WRC Al-Attiyaha a rozhodně při své premiéře nezklamal.

Za jedno z největších překvapení právě skončené Rally Sardegna musíme rozhodně považovat výsledek mladého Welšana Elfyna Evanse, který v kokpitu Fiesty WRC zaskočil za Nassera Al-Attiyaha, jemuž start znemožnily povinnosti v jeho domovském Kataru. Welšan s vozem nejvyšší specifikace absolvoval první soutěž v kariéře, navíc po jeho boku neseděl jeho obvyklý spolujezdec, nýbrž Giovanni Bernacchini, který obvykle startuje s Al-Attiyahem. Avšak Elfyn Evans předvedl dobrý výkon a s výjimkou pořadí po RZ2 se po celou dobu soutěže držel na bodovaných příčkách a i díky nehodám svých kolegů s Fordy se v průběhu Rally Sardegna dostal až na šestou příčku.

"Před startem jsem nečekal, že bych mohl skončil šestý, nebyl jsem si vůbec jistý jestli dojedu do cíle, natož být šestý, takže je velmi příjemné být zde," bylo Evansovo hodnocení Rally Sardegna po dojezdu do cíle. "Mnoho jsem se naučil. Byla to skvělá příprava na Finsko s R5 a naučil jsem se hodně o tom, jak toho dostat co nejvíc z auta a jak pracovat s jiným spolujezdcem. Giovanni byl skvělý, takže mu patří velké díky," uvedl Elfyn Evans, jehož dalším startem bude právě Finská rally, kde bude jedním z pilotů obstarávajících premiéru nové Fiesty R5 ve světovém šampionátu.

Je tedy jasné, že Elfyn Evans musí soutěž vidět pouze pozitivně. "Byl to fantastický víkend. Nezačal pro nás zrovna jednoduše, věděli jsme, že to pro nás bude pořád obtížné. Ale v průběhu víkendu jsme se jenom zlepšovali. Když měli ostatní problémy, nám se povedlo zůstat na cestě a v závěru přišel výsledek," vrací se ve zkratce Welšan k průběhu uplynule rally a pokračuje: "Samozřejmě, že výsledek pro nás znamená hodně. Dokončit při premiéře šestý je úžasné. Nejsem si jistý co to znamená pro mou budoucnost, ale rozhodně to zlepšilo mé jezdecké dovednosti a dalo mi to mnohem více znalostí a zkušeností než jsem kdy mohl doufat. Je to brilantní a nemohu se přestat usmívat," je z Evansových slov jasně patrné nadšení ze zatím životního výsledku.

Komentářů celkem: 2
23. 6. 2013 13:581
0 0
Je to kluk šikovnej... smajlík
haq
23. 6. 2013 16:532
0 0
zajel to pěkně zodpovědně i na první závod rychle, doufám že ještě dostane šanci s WRCem smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!