Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
23. 6. 2013 22:05 − 2720× − 7

Neuville druhým místem opět nejlepším z Fordů

Thierry Neuville byl i na Rally Sardegna nejvýše postaveným Fordem, navíc si dojel pro své kariérní maximum

Thierry Neuville dokázal na Rally Sardegna navázat na stupně vítězů z Řecké rally, když se mu na středomořském ostrově povedlo dokončit na druhé příčce absolutně. Toto umístění tak pro mladého Belgičana znamená dosavadní maximum, kterého v kariéře v MS dosáhl. Jeho výkon navíc podtrhly dva vyhrané testy v první etapě a fakt, že v té druhé, s výjimkou RZ12, kde probrzdil křižovatku, zajížděl všechny časy mezi nejrychlejší trojicí. Aby byl víkend ještě úspěšnější, získal Neuville dva bonusové body v power stage a i díky těmto bodům se dostal na průběžné třetí místo v hodnocení MS.

"Byla to pro nás skvělá soutěž," otevřel Thierry Neuville hodnocení Rally Sardegna a pokračuje: "V průběhu celého víkendu jsme jeli v dobrém tempu a konzistentně bez větších chyb – čistá jízda a velmi dobrý výsledek pro Nicolase a mne." Ačkoliv v první sobotní sekci neměl Neuville k dispozici splity, neprojevilo se to na jeho časech a ve druhé sekci již dle svých slov neměl potíže udržet třetího Latvalu za svými zády. "Odpoledne nebyl problém za námi udržet Jari-Matiho, jelikož, upřímně řečeno, byl mezi námi velký rozestup. Sledovali jsme jeho časy a navíc si myslím, že jsme dostali pod tlak některé jiné jezdce, takže to opravdu nemohlo být lepší."

Tajemství Belgičanových úspěšných posledních dvou, tří rally tkví stále ve stejném. A to ve snaze dokončit všechny zkoušky a získávat jistotu v jízdě. To mělo platit i pro poslední sekci na Sardinii, ale skutečnost nakonec byla jiná. "Když jsme viděli, že dokážeme bez většího rizika držet takové tempo jako Sebastien a Jari-Mati, tak jsme se rozhodli v něm pokračovat a to nám zajistilo dobrý výsledek," potvrdil Neuville postupné zrychlování. Navíc pomalu začíná pošilhávat po zisku nejvyššího stupínku na pódiu, o což by se chtěl pokusit na asfaltech v druhé polovině sezóny. "Máme doposud dvě bronzová a jedno stříbrné umístění, takže kdo ví, třeba výhra přijde v Německu. Na asfaltu mám mnohem více zkušeností a vždy jsem na něm byl rychlejší, takže pokud budeme mít dobrý test a budou dobré podmínky, rozhodně tam můžeme předvést dobrý výkon," uzavřel Neuville pohledem na nadcházející část sezóny.

Komentářů celkem: 7
24. 6. 2013 07:45
0 0
Jede moc dobře, fandím mu, ale myslím, že v Německu nevyhraje...
24. 6. 2013 09:01
0 0
Jako já když jsem ho loni viděl, tak byl opravdu moc rychlej.. Třeba to bylo díky DS3, že byl tak rychlý, nevím.. Myslím, že se Sordem si pěkně zabojuje o druhý flek, vítězství dle mě dopadne jedině při výpadku Ogiera.. Pro mě je opravdu velkým překvapením a díky svému spojení s Nasserem si myslíím, že má velkou budoucnost.. GO THIERY GO
24. 6. 2013 09:24
0 0
No hlavně ať si ho ford kouká pořádně hlídat. Je to momentálně jasně nejlepší pilot co má. I když je fakt, že Mads má občas i fest smůlu. Ale druhý místo a v pohodě uhlídanej Jarri za sebou, to už o něčem vypovídá. Držim mu palce....smajlík
24. 6. 2013 10:01
0 0
Ja som strasne zvedavý ako sa to vystrieda medzi sezónami, kto si koho postráži a koho pustí. Ja osobne si myslím že v M-Sporte je jedine Ostberg ktorý tam je kôli minuloročným výsledkom ostatný pre to že za nimi stojí buď šejk alebo on sám alebo ruský kto vie kdo. Ak to Neuville nestihne pokaziť do konca sezóny tak si myslím že už ani tak nebude závislý na Nasserovi a neaká automobilka si ho už podchytí aj bez toho aby ktosi za neho platil.
Inak medzi Latvalou a Neuvillem to bude ešte boj o vicemajstra, ked už nie o majstra musí nám stačiť aspoň toto. Favoritom je určite Jari ale nikto nikdy nevie.
24. 6. 2013 10:15 Upraveno 10:18
0 0
GO Thierry!!

Dříve dost boural ještě v S2000... Si pamatuju jak jsme byli na Barumce 2010 a už na Shakedownu v Pohořelicích jel jak drak, jediný dveře na před jak blázen, pak i v Biskupicích ve 2RZ myslím že to byla.. Tak na tom letišti jel jediný dveřma na před a vyjel kvůli tomu až do trávy a říkaly jsme si, že to prostě musí někam poslat.. A tak se i stalo na Semetíně.. Ale je to dravec a jde i vidět, že už vychladnul a dospěl!! A jak udržel v poklidu Latvalu za sebou, velký klobou dolů smajlík.. Fandím mu od jeho vstupu do Rally, jen tak dál Thierry!! To první vítězví příjde v MS, jen to chce chladnou hlavu smajlík..
24. 6. 2013 10:36
0 0
Tiež si ma získal svojou odvážnou jazdou na Barumke.Ako už bolo písané,kde išli všetci čisto,tam on letel bokom a pritom poriadne rýchlo.A stále sa zlepšuje.Myslím,že aj v Citroene už banujú,že si ho nedokázali udržať.Hirvo je takmer neviditeľný a Sordo podával lepšie výkony v Mini.Ten chalan má budúcnosť a ja Thierrymu veľmi fandím.smajlíksmajlík
24. 6. 2013 23:15
0 0
Psal jsem to tady celou sezonu 2011, že nad mladými- Andreas a Thierry- snad drží ochrannou ruku sám Pán Bůh- právě pro ten jejich talent a mládí. Tolik krizovek, co měli... a ustáli se štěstím.... a teď to budou nejspíš právě oni dva(než přijdou další mladí talentovaní), kteří budou prohánět a za chvíli asi i ..... dnes toho nejlepšího. Pro Thierryho bude brzy M-Sport malý... a pokud nebude záruka u Citroenu na dostatek peněz na nové auto a 5 let perspektivy-což mi nepřijde moc pravděpodobné(rád bych se mýlil.... Pegy?)- vypadá to jednoduše na Korejce.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!