25. 6. 2013 09:48 − 2997× − 1

Pohárový hattrick pro Josefa Petáka a Alenu Benešovou

Také třetí podnik Ropro Clio R3 Czech Trophy – Agrotec rally Hustopeče – ovládla příbramská dvojice Josef Peták – Alena Benešová.

Také třetí podnik ROPRO Clio R3 Czech Trophy – Agrotec rally Hustopeče – ovládla příbramská dvojice Josef Peták – Alena Benešová. Vítězstvím si upevnila vedení v průběžné klasifikaci poháru, další pozice obsadili Kneifel s Blažkem a manželé Trojanovi.

Josef Peták s Alenou Benešovou zůstávají v letošním ročníku ROPRO Clio R3 Czech Trophy 2013 stále neporaženi. V jihomoravských vinicích nakonec vyválčili i prvenství mezi dvoukolkami a celkově si upevnili průběžné vedení v šampionátu mezi vozy s jednou poháněnou nápravou. Příbramský jezdec se dostal do čela po šestém testu a vedení si už nenechal vzít. Mezi pohárovými renaulty zvítězil stylem start – cíl, pouze na osmém testu ho dokázal pokořit Patrik Rujbr.

„V úvodu závodu nás trápil prach, že jsem často nevěděl, kde jsem, po noční bouřce zase bláto, když v jednom takovém úseku vyletěl Honza Černý. I díky tomu jsme se dostali do čela a v závěru jsme vsadili na jistotu. Snažil jsem se vyvarovat jakékoli chyby, což se nám podařilo. Tím jsme konečně protrhli smolnou hustopečskou sérii z posledních let,“ radoval se Josef Peták.

Do dění v ROPRO Clio R3 Czech Trophy hodně promluvila už úvodní etapa. Hned v prvním testu vyletěl z trati Patrik Rujbr, ve třetím testu pak havaroval Jiří Plšek. Jeho clio skončilo pravou boční stranou ve stromě, což odnesl těžkým zraněním spolujezdec Milan Marušák. Plšek v inkriminovaných chvílích soupeřil o druhé místo s Milanem Kneifelem a určitě chtěl ve třetím testu profitovat z lepší startovní pozice. Po jeho havárii zůstal Milan Kneifel na druhém místě osamocen, neboť Jiří Trojan ztratil v RZ2 cenné minuty kvůli defektu.

„Této soutěži jsem nemohl dlouho přijít nějak na chuť, ale v posledních ročnících jsem přece jen změnil názor. Bohužel letošní ročník se pořadatelům nevydařil. Začal bych harmonogramem. Už mě stále nebaví jezdit dlouho do noci a ráno po 4,5 hodinách spánku brzy vstávat. Korunu všemu dalo podivné zařazení některých posádek do Evropského poháru, čímž ještě více narostl časový odstup od našich konkurentů.

Na start jsem po předchozích dvou závodech (dva výlety z trati a poškození vozu) nenastupoval v úplně dobrém rozpoložení. Navíc jsme věděli, že bude těžké večer držet s renaulty krok, protože RZ3 absolvovaly ještě za relativního světla, kdežto mi už za úplné tmy. Jenže vše bylo jinak, především po havárii Jirky Plška, výletu z trati Patrika Rujbra a ztrátě Jirky Trojana. Za této situace jsme neměli v rámci poháru s kým závodit a vše jsme podřídili dokončení závodu. Proto jsem si ho vůbec neužil, ovšem body i finanční prémie jsou tentokrát doma,“ popsal průběh hustopečského závodu Milan Kneifel, jenž se posunul na druhou pohárovou příčku.

Jiří a Eva Trojanovi skončili v pohárovém hodnocení na třetí pozice a stejná příčka jim patří i v tabulce ROPRO Clio R3 Czech Trophy 2013.

Patrik Rujbr s Petrou Řihákovou znovu nastoupili do druhé etapy a v cíli si zapsali body za druhé místo dosažené v sobotní etapě (za Petákem). V celkovém pohárovém hodnocení se ale propadli na čtvrtou příčku.

„Hustopečský závod potvrdil letošní postavení příbramské dvojice Josef Peták – Alena Benešová. Zvítězili potřetí v řadě a popravdě pomalu směřují k obhajobě loňského pohárového prvenství. Všechny nás samozřejmě zasáhla havárie Jiřího Plška, proto přejeme Milanovi Marušákovi brzké zotavení. Ale stále nás čekají ještě tři závody a už náročná Bohemia může míchat kartami na dalších pozicích. Kneifela, Trojana a Rujbra totiž dělí podle pohárových pravidel nicotných dvanáct bodů," uvedl promotér ROPRO Clio R3 Czech Trophy 2013 Zdeněk Pekárek.

Agrotec Rally Hustopeče – ROPRO Clio R3 Czech Trophy

1. Peták – Benešová (Renault Clio R3) 1:48:28.6
2. Kneifel – Blažek (Renault Clio R3) + 4:53.2
3. Trojan – Trojanová (Renault Clio R3) + 12:29.9
4. Rujbr – Řiháková (Renault Clio R3) superally

Průběžný stav ROPRO Clio R3 Czech Trophy (3/6):

1. Peták 203, 2. Kneifel 136, 3. J. Trojan 134, 4. Rujbr 124, 5. Triner 60, 6. Maxa 46, 7. Kravec 28, 8. D. Štefan 8, 9. Tomek 6, 10. Plšek 0

Seriál ROPRO Clio R3 Czech Trophy 2013 bude pokračovat prestižní Rally Bohemia v Mladé Boleslavi ve dnech 12. – 14. července.

Informace k ROPRO Clio R3 Czech Trophy najdete na internetových stránkách www.clior3cup.cz.

Komentářů celkem: 1
25. 6. 2013 12:571
0 0
Gratulace Pepovi i posádce,ještě hodně supr závodních štastných kilometrůsmajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!