Michal Moc - eWRC.cz
12. 3. 2004 00:00 − 2296× − 0

Honza a Filip z Oberlandu – 2 (před startem)

Do startu Rally Oberland zbývá již pouze několik hodiny a my jsme se opět spojili s posádkou Škoda Matador teamu.

Dnes se posádka Škoda Matador teamu Jan Kopecký – Filip Schovánek probudila do mrazivého rána a teploměr ukazoval teplotu –9°C. Během dopoledne však vylezlo sluníčko a kolem oběda již teplota dosahovala devíti stupňů nad nulou.

Během dnešních seznamovacích jízd projela posádka rychlostní zkoušky 1 – 4, které se pojedou již za několik hodin. „Z těchto rychlostek jsme trochu zklamaní. Je to obrovské letiště. Půl kilometru rovina a pak pravý úhel za strom a takto stále dokola,“ komentoval Honza Kopecký a pokračoval: „Pátá zkouška je již pěkná a okruhová šestka také.“

Filip Schovánek dodává: „Díky vyšším teplotám by neměl být problém se sněhem. Určitě nasadíme slicky. Poslední čtyři zkoušky již pojedeme se světelnou rampou."

Filip nám potvrdil účast české trojice Jiří Tošovský, Milan Liška a Jiří Pertlíček junior. Zároveň při seznamovacích jízdách zaznamenal jezdce obou octavií WRC Kahleho a Stölzela i Itala de Cecca, který bude pilotovat Peugeot 206 WRC.


Foto: Petr Frýba

V tuto chvíli jsou Honza s Filipem po lehkém obědě. V 15:00 odevzdají Škodu Fabii WRC do uzavřeného parkoviště a po 16:00 je čeká start rally. Do první rychlostní zkoušky odstartují v 16:50.

A jaká je taktika pro dnešní den? „Žádnou zvláštní taktiku pro dnešek nemáme. Pojedem od začátku prostě naplno, jak to půjde,“ prozradil Filip.

Na oficiálních strnákách Rallye Oberland můžete sledovat on-line výsledky. My se z Honzou a Filipem spojíme znovu v cíli první etapy.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!