Freddy Loix dominuje na domácí Ypres Rally

Rallyová legenda vyhrála se svým spolujezdcem Fredericem Miclottem pět ze šesti rychlostních zkoušek.

› Po pátečním dnu má Loix náskok 1:36,2 minuty
› Loix vyhrál pět ze šesti rychlostních zkoušek

Ypres, 28. června 2013 – Freddy Loix dominoval první etapě domácí belgické rally. Rallyová legenda ukázala v deštivém počasí své galapředstavení a vyhrála se svým spolujezdcem Fredericem Miclottem pět ze šesti rychlostních zkoušek.

„Jsem šťastný: všechno běží perfektně, vůz je naprosto skvělý a můžeme od začátku tlačit. Rychlostní zkoušky jsou však kvůli počasí dost náročné“, říká Loix.

Také tentokrát se Freddymu podařil perfektní start: Při letošní první kvalifikační zkoušce v ERC si vybojoval první místo a tím pádem možnost zvolit si startovací pozici. „Zvolil jsem číslo jedna, neb jsem tušil, že bude pršet a tím pádem očekával čistější trať na začátku.“ Náskok před druhým Bryanem Bouffierem činí 1:36,2 minuty.

„Máme náskok, ale do cíle je ještě daleko. Musíme nadále jet plně koncentrovaní“, komentuje Loix výbornou výchozí pozici před rozhodujícím dnem. V sobotu je na programu ještě 14 rychlostních zkoušek a celkově 196,07 kilometrů. Belgická rally je s 297,93 kilometry nejdelší soutěží letošního evropského šampionátu ERC.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!