Ondřej Plšek - eWRC.cz
29. 6. 2013 20:59 − 2604× − 6

Krise Meeke pojede ve Finsku s DS3 WRC

Bývalý tovární jezdec Mini dostane příležitost se ukázat s vozem WRC, ve kterém zastoupí Khalida Al-Qassimiho.

Kris Meeke is back. I tak lze shrnout novinku, kterou je start tohoto jezdce na Finské rally s vozem Citroen DS3 WRC. Původně měl jet s tímto autem Khalid Al-Qassimi, ale ten se této soutěže nemůže zúčastnit. "Kris má velký potenciál a doufám, že bude na této rally úspěšný," řekl Khalid.


Tento víkend startoval Meeke jako předjezdec s novinkou Peugeotu – 208 R5

Pro Meeka se jedná o velkou příležitost, protože v mistrovství světa jel naposledy v roce 2012 ještě jako tovární jezdec Mini. Jenže u Prodrive došly peníze a Kris si musel hledat nové angažmá. To našel jako testovací jezdec Peugeotu, se kterým zrovna startuje na Ypres rally v roli předjezdce. "Jedná se pro mě o neuvěřitelnou příležitost. Jet ve Finsku s DS3 WRC je splněním snu, o kterém jsem si nikdy nemyslel, že se splní. Máme šanci na zajetí dobrého výsledku," uvedl sám Kris Meeke.

Komentářů celkem: 6
29. 6. 2013 22:541
0 0
očekávam ho v top 6, ke konci roku 2011 jezdil s Mini hodně dobře smajlík
29. 6. 2013 23:122 Upraveno 23:12
0 0
Tak on ten Juho snad s Korejci opravdu spolupracuje... A Kris? No možná dostal příležitost, oživit si vzpomínky na WRC-o a porovnat to s novými dojmy z čerstvého závodního režimu s R5. Jinak-sezonu 2012 stál, teď testuje pro Peugeot... Nevím, jaká je startovka-nicméně proti své zásadě si zatipuji - buď se těsně vejde do desítky, nebo to nedokončí.
30. 6. 2013 01:103
0 0
podla mna na to najdolezitejsie si treba pockat az po skoncení súťaže a na to čaká aj Citroen ktorý práve po tejto rally začne uvažovať o zostave na budúcu sezónu. Zhrniem: Každý od Citroenu bude mať dôvod vydať zo seba to najlepšie.
Koniec koncov bude skvele opäť vidieť Sorda s Meekom v jednom teame.
30. 6. 2013 02:064
0 0
Citroen je v těžký krizi, rozhodně v největší krizi za posledních cca 10 let co se týče pilotů a Neuvilla si nechal frnknout k fordu. Já to vidim tak, že tonoucí se stébla chytá, protože Hirvonen jede standartní tužku a Sordo mě opravdu velmi zklamal. Třeba je Meeke pojede oba dva, třeba ne, no na Neuvilla, Ostberga, JML a Ogiho to určitě nebude, ale potom je to už možné. Akorát dost hrozí crash, protože ve finsku je ject hranu kvůli vysokejm rychlostním průměrům asi nejtěžší. Ale dobře, že jede, tešim se na něj. Je to srdcař a tak nějak mi od dob Colina a Richarda někdo z ostrovů na špičce chybí....smajlík
3. 7. 2013 08:355
0 0
problém MS je ten, že se stále hledají noví talentovaní jezdci, ale ti kvalitní vyježdění a zkušení sedí doma - o rychlosti Meeka nemá pochyby. Myslím že top5 by mohl udělat. To že stál sezonu, nemusí být vzhledem k bohatému testovacímu programu u Peugeotu a Citroenu žádnou překážkou.
3. 7. 2013 10:406 Upraveno 10:41
0 0
Dovolím si ocitovat M Frice z konkurenčního serveru po návratu z Ypres: "Ve spojení s tím bezmozkem za volantem to ale byla neuvěřitelná podívaná. Po určitém zklamání ze shakedownu můžu s čistým srdcem říct, že Meeke a R5 byly to nej, co divákovi v rychlých pasážích Ypres nabídlo"smajlík, takže jak píše vaca.p o rychlosti Chrise jistě nelze pochybovat, takže věřím, že pokud by pravidelně jezdil, tak na Neuvilla a možná i Ostberga by stačit mohl.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!