Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
1. 7. 2013 20:43 − 2783× − 0

Meeke: Ypres bylo velkým přínosem pro P208 T16

Kris Meeke se postaral o premiéru vozu Peugeot 208 T16 pro kategorii R5, když jej představil v roli předjezdce na Geko Ypres rally.

Jak asi nikomu, kdo je alespoň trochu informován o dění v rallysportu neušlo, na nedávno skončené Geko Ypres rally v Belgii se odehrála hned dvojitá premiéra chystaných novinek do kategorie R5 – Fiesty a Peugeotu 208, když se oba vozy shodně objevily v předjezdcovské roli. Se speciálem francouzské značky startoval Kris Meeke, který se nechal slyšet, že účast v Belgii byla pro tým fantastickou příležitostí a že inženýrům Peugeot Sportu umožnil získat stěžejní data.

"Dobrou věcí je to, že jsme byli schopní dostat auto na rychlostní zkoušky a měli jej neustále v dobrém tempu," řekl pilot Peugeotu 208 T16 Meeke a pokračuje: "Ypres bylo také obrovským poučením pro tým, jelikož jsme získali mnohem více poznatků než na testech, protože jsou zde mnohem rozmanitější podmínky, každá zkouška je jiná a také mechanici pracují v servisu pod časovým limitem." Vzhledem k tomu, že je novinka Peugeotu nadále v průběhu testování, vyskytly se na autě i drobné problémy o kterých se zmínil Kris Meeke.

"Měli jsme menší problémy se senzorem plynu, ale stále jsme ve fázi testů, takže je dobré, že se tyto problémy objevily nyní a ne až při ostrém nasazení. Pokud je to při testech, tak jen součástku vyměníte a pokračujete, kdežto v rally by problém mohl znamenat konec," dodal Kris Meeke. Zde už zbývá doplnit pouze informaci o tom, že Peugeot 208 T16 se homologace dočká přesně za půl roku, protože ta je naplánována k 1. lednu 2014 a Meeke si myslí, že v té době bude auto už víc než připravené k ostrému nasazení.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!