Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
3. 7. 2013 22:30 − 2574× − 0

Paddonův debut v ME nedopadl dle očekávání

Novozélanďan Hayden Paddon se na Geko Ypres dlouho pohyboval v nejlepší pětici, avšak havárie ve druhém dnu jej vyřadila.

Vítěz PWRC z roku 2011 Hayden Paddon se na Geko Ypres rally představil prvně v letošní sezóně mimo svou domovinu v rámci přípravy na účast při několika soutěžích Mistrovství světa, které má Novozélanďan v plánu absolvovat za volantem Škody Fabie S2000. V Belgii však usedl do kokpitu Fordu Fiesta S2000 a rozhodně si v konfrontaci se špičkou kontinentálního šampionátu nevedl špatně, dlouhou dobu sváděl souboj o třetí příčku s Craigem Breenem. Vše však ukončila RZ14, kdy Paddon havaroval a musel se se soutěží rozloučit.

Co se přesně přihodilo již popisuje jezdec samotný: "Při příjezdu do rychlé pravé zatáčky jsem zatočil jako obvykle. Avšak jakmile jsem zatočil, zadek šel okamžitě bokem, což nás otočilo mimo cestu a bohužel nás zastavil strom na pravé straně cesty," popisuje Paddon dramatický moment konce v soutěži a dodává. "Poškození nebylo velké, avšak poškozený chladič znamenal, že jsme nemohli pokračovat. Nejsme si jistí co způsobilo, že se auto zachovalo, tak jak zachovalo."

Mimo nehodu si však Hayden Paddon svou první účast na soutěži ERC, popř. jeho "předchůdce" IRC pochvaloval. "Je vždy zklamáním zakončit rally tímto způsobem, ale odnášíme si z toho i pozitiva. Byla to skvělá soutěž, které jsme se mohli účastnit. Atmosféra byla úžasná a všude bylo plno lidí, kteří sledovali dění ať už v servise nebo na rychlostních zkouškách," uzavřel Paddon, jehož dalším startem bude Finská rally, kde se objeví, jak bylo zmíněno, za volantem Škody Fabie S2000 připravované rakouským týmem BRR Raimunda Baumschlagera.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!