Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
7. 7. 2013 13:22 − 2638× − 2

Mini WRC ještě žije – ve Finsku s ním pojede Nikara

Od Švédské rally jsme na světových tratích neměli možnost vidět Mini WRC z Prodrive, to změní Jarkko Nikara na Finské rally.

Jeden z účastníků projektu Pirelli Star driver Jarkko Nikara se v Mistrovství světa naposledy představil ve Švédsku, kdy jel s Mini WRC, ale veškeré jeho šance na dobrý výsledek pohřbil výlet do sněhové bariéry kde ztratil propastných 40 minut a od té doby se finský pilot představil pouze jednou doma za volantem Lanceru deváté evoluce. Jarkko Nikara se však vrací do MS při Finské rally, kde opět využije služeb Mini WRC a fanoušci tak budou mít ještě šanci vidět tento speciál, protože po změně techniky u Michala Kosciuszka s tímto vozem nikdo pravidelně nestartuje.

Jelikož je Finská rally pro Jarkka Nikaru domácím podnikem, není se čemu divit, že zde bude startovat již po sedmé v kariéře a proto, aby se dostal do formy, absolvuje před světovým startem místní Kouvola Rally. "Dlouho jsem čekal než se znova posadím za volant Mini WRC a to, že se tak uskuteční na mé domácí rally to činí ještě speciálnějším. Auto se snadno řídí, takže si myslím, že mi nebude dlouho trvat abych se dostal do tempa," řekl ke svému nadcházejícímu Jarkko Nikara a dodává: "Na rozdíl od předchozích soutěží budu mít s autem větší přípravu a vzhledem k vyššímu výkonu můžeme na této rychlé trati bojovat o co nejlepší výsledek."

Jak již zmínil Nikara, jeho Mini WRC bude lehce vylepšené, což potvrdil i Richard Taylor z Prodrive. "Celý tým je nedočkavý na návrat na plnohodnotnou soutěž MS a na zjištění jak si vylepšené Mini WRC povede v rukou jezdce, který má tyhle cesty rád. Také víme, že je schopný i v této silné konkurenci zajíždět časy ve zkouškách mezi TOP 10," vidí Nikarův start optimisticky v Prodrive.

Komentářů celkem: 2
7. 7. 2013 20:071 Upraveno 20:08
0 0
moc to přeju jemu i Mini, vidim v něm velkej potenciál smajlík
7. 7. 2013 22:262
0 0
Na Barumce jel loni parádně ... smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!