Bohemia pohárové renaulty příliš neláká

Mladoboleslavská Rally Bohemia se netěší takovému zájmu soutěžních posádek, jak se původně očekávalo.

Mladoboleslavská Rally Bohemia, čtvrtý závod ROPRO Clio R3 Czech Trophy 2013, se netěší takovému zájmu soutěžních posádek, jak se původně očekávalo. Startovní listina čítá jen 53 vozů, o pohárové body budou bojovat jen tři dvojice.

Kdo však v tomto výčtu nechybí je lídr průběžné klasifikace MMČR ve dvoukolkách Josef Peták. Příbramský jezdec s navigátorkou Alenou Benešovou navíc drží pevně v rukou i vedení v ROPRO Clio R3 Czech Trophy 2013. Doposud nebyli v letošním ročníku poraženi.

„Rally Bohemia je druhým největším závodem u nás, určitě patří k mým oblíbeným. Vždy se nám tam v minulosti dařilo, a tak se na start s Alenou samozřejmě těšíme. Samozřejmě naší prioritou bude boj na špičce dvoukolek s Honzou Černým a dalšími, ale budeme si chtít pohlídat i klasifikaci Clio Cupu. V něm sice bude účast tentokrát trochu slabší, ale z mého pohledu je těžké, rozhodnutí ostatních nestartovat, komentovat,“ pronesl příbramský Josef Peták.

Právě další jezdci bojující o medailové posty pohárové klasifikace se na Bohemii neobjeví. Jmenovitě můžeme uvést trojici Milan Kneifel, Jiří Trojan a Patrik Rujbr. Do pohárové klasifikace tak na Bohemii podruhé v sezoně zasáhnou David Tomek a Michal Kravec. Oba piloti vstoupili do sezony startem na klatovské Rally Šumava. Tomka však zradila ve druhé etapě převodovka, Kravec obsadil šestou příčku.

Rally Bohemia lze jednoznačně charakterizovat jako domácí závod Davida Tomka. Se spolujezdcem Markem Zemanem jim bylo přiděleno startovní číslo 32. David startoval na Bohemii poprvé v roce 2006, od roku 2009 je věrný speciálů Renault Clio R3.

„Těším se jako každý rok. Bohemia je pro mě vždy jasným vrcholem sezony. Jen aby konečně vyšlo počasí a svezli jsme se více na suchu. V přípravě vozu jsme neponechali nic náhodě. Motor byl na repasi ve Francii, pracovalo se i na převodovce a podvozku. Snad se to promítne do pěkného výsledku. Rádi bychom se ve dvoukolkách pohybovali někde kolem šesté sedmé příčky.

Co se týká harmonogramu, moc se mi stálé inovace nezamlouvají. Vinec se jede jen jednou, Návarov je výrazně zkrácený, kvůli Sosnové je celý závod hodně roztahaný. Ale jinak se mi tratě líbí, jsou hodně technické, většinou po kvalitním asfaltu,“ řekl před startem David Tomek.

Poslední pohárovou dvojicí na startu budou Michal Kravec s Josefem Dvořákem (st. č. 39). Zajímavostí tohoto tandemu je fakt, že spolujezdec Josef Dvořák absolvoval za volantem už šestnáct ročníků Bohemie, letošní ročník bude premiérou na sedadle spolujezdce. Pravidelným účastníkem mladoboleslavské soutěže je v posledních letech i Michal Kravec. Premiéru si odbyl v roce 2009 se Škodou Fabia v nejslabší třídě N1.

„Vzhledem k tomu, že jsme s jezdci, kteří se účastní poháru v kontaktu, není pro mne pohled do startovní listiny překvapením. Účast pravděpodobně odráží současnou ekonomickou situaci a finanční náročnost startu na Rally Bohemia," přiznává promotér ROPRO Clio R3 Czech Trophy 2013 Zdeněk Pekárek.

Průběžný stav ROPRO Clio R3 Czech Trophy (3/6):

1. Peták 203, 2. Kneifel 136, 3. J. Trojan 134, 4. Rujbr 124, 5. Triner 60, 6. Maxa 46, 7. Kravec 28, 8. D. Štefan 8, 9. Tomek 6, 10. Plšek 0

Informace k ROPRO Clio R3 Czech Trophy najdete na internetových stránkách www.clior3cup.cz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!