11. 7. 2013 10:48 − 2754× − 0

Den s Martinem Semerádem na šotolině

První kurz na nezpevněném povrchu se uskuteční v režii M. Semeráda a Driving Academy na autokrosové trati u Humpolce v úterý 16.7.

Nedávno představený projekt Martina Semeráda- Driving Academy se pomalu rozvíjí a kromě pravidelných kurzů a lekcí sportovní jízdy na českých okruzích nyní přichází s novinkou na poli motoristicko-vzdělávacích akcí v ČR- Kurz sportovní jízdy na šotolině.

Vůbec první kurz na nezpevněném povrchu se uskuteční v režii Martina Semeráda a Driving Academy na autokrosové trati u Humpolce v úterý 16.7. a bude zaměřen na efektivní způsob řízení vozu na povrchu, který do určité míry může simulovat jízdu na sněhu, se kterým se čeští řidiči na silnici mohou každoročně setkat a mnohdy tato konfrontace dopadá pro řidiče nečekaně spatně. Stejně jako u kurzů na asfaltových okruzích, tak i v Humpolci bude přichystána trať pro všechny druhy vozů, jejichž majitelé mají zájem o vlastní řidičský růst za dozoru profesionálního závodního jezdce a jak už je zvykem, na výběr jsou dvě verze – komplexní kurz Sport Driving a navazující praktická lekce- Sport practice.

„Akce je určena především pro lidi, kteří chtějí zdokonalit své řidičské umění na nezpevněném povrchu s vlastním vozem, ať už sériovým nebo závodním. Kurz Sport Driving je takovým zasvěcením do tajů řízení na šotolině, kdy se účastníci během teoretické části dozvědí všechny potřebné základní praktiky a zákonitosti, které pak aplikují a cvičí během praktické části. Navazující lekce Sport Practice je o pilování a prohlubování praktických dovedností a je zároveň ideální příležitostí k vyzkoušení si vlastního vozu v bezpečném prostředí na netradičním avšak velmi zábavném povrchu. Trať bude před akcí čerstvě srovnána, aby byla použitelná i pro úplně sériová vozidla. Díky partnerství se společností Wrapstyle navíc nabízíme pro účastníky akce potažení vozu bezpečnostní fólií za zvýhodněnou cenu.“, popisuje novinku v repertoáru Driving Academy její zakladatel a hlavní instruktor Martin Semerád.

Sport Driving: Celodenní komplexní kurz skládající se z teoretické a praktické části, během nichž se účastníci seznámí se základními i pokročilými technikami jízdy na nezpevněném povrchu, díky kterým dokážou lépe ovládat svůj vůz a reagovat na vzniklou situaci nejen na závodním okruhu, ale i v běžném provozu.

Kurzem účastníky provádí Martin Semerád, který patří mezi nejzkušenější české piloty, co se týká jízdy na nezpevněném povrchu, díky několika sezónám v Mistrovství Světa v rally. Martin si bude během praktické části individuálně sedat k účastníkům do vozu a z pozice spolujezdce poradí přímo za jízdy.

Jako bonus budou mít účastníci šanci se svézt s Martinem na trati s jeho závodním Mitsubishi Lancer Evo IX.

Cena: 5 900 kč/vůz

Ideální počet účastníků: 8

Harmonogram:

  • 08:30 – 09:00 příjezd na trať, coffebreak
  • 09:00 – 10:00 teoretická část, výklad na učebně
  • 10:00 – 12:00 praktická část- cvičení na dráze
  • 12:00 – 12:45 čas na oběd
  • 12:45 – 14:00 individuální jízdy s instruktorem
  • 14:00 – 14:50 individuální jízdy s instruktorem + svezení v závodním voze
  • 15:00 konec kurzu
  • Sport practice: Lekce je nadstavbou na základní kurz sportovní jízdy (Sport Driving), ale jeho absolvování není podmínkou.

    Lekce je zaměřena především na praxi s vlastním vozem. Čím víc času strávíte na dráze, tím lépe poznáte jeho chování a s každým nabitým kilometrem se stáváte lepším řidičem.

    Všem účastníkům bude opět k dispozici automobilový závodník Martin Semerád, který si bude postupně sedat do jednotlivých aut, a z pozice buď řidiče, nebo spolujezdce (dle vůle účastníka), adekvátně poradí s technikou efektivní popř. efektní sportovní jízdy na nezpevněném povrchu.

    Cena: 2 290 kč/vůz

    Ideální počet účastníků: 10

    Harmonogram:

  • 15°°- příjezd na trať
  • 15:10- Stručná základní teorie (v případě zájmu)
  • 15:20- 15:30 – Seznámení se s okruhem (základní stopa- had)
  • 15:30- 17:30 – Volné ježdění s instruktorem
  • 17:30- 18:55 – Volné ježdění s instruktorem protisměr
  • 19:00- debriefing, ukončení akce
  • Na objednání je možné na místě potáhnout boky vozu bezpečnostní fólií za příplatek 990kč

    V případě dotazů a registrací pište na info@driving-academy.cz

    Veškeré další informace informace najdete na WWW.DRIVING-ACADEMY.CZ nebo na info@driving-academy.cz

    Komentářů celkem: 0
    Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

    Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
    Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!