Michal Moc - eWRC.cz
12. 3. 2004 00:00 − 2458× − 0

Honza a Filip z Oberlandu – 3 (po 1. etapě)

Honza Kopecký a Filip Schovánek vedou po první etapě Rallye Oberland. Druhý Matthias Jahle ztrácí na posádku Škoda Matador teamu 11 sekund.

Jan Kopecký a Filip Schovánek s vozem Škoda Fabia WRC vedou po první etapě Rallye Oberland. Na druhém místě ze strátou jedenácti vteřin je několikanásobný německý šampión Matthias Kahle s vozem Škoda Octavia WRC a třetí je Olaf Dobberkau s „áčkovým“ Mitsubishi Lancer. Ten již ztrácí více jak minutu.


Foto: Petr Frýba

„Po celý den jsme jeli suché pneumatiky, akorát od RZ3 jsme zvolili jinou směs, která lépe vyhovovala snižujícím se teplotám. Jedeme rychle, ale bez extrémního rizika. Zatím jsme neměli ani náznak nějaké krizovky. Fabia funguje bez jediného problému,“ komentoval průběh první etapy Honza Kopecký.

Spolujezdec Filip Schovánek dodává: „RZ5 byla opravdu nádherná. Nejdelší rovinka měla snad 100 metrů a to ještě s velikým převýšením. Naopak nás zklamala okruhová RZ6. Bylo to hrozné letiště a pro zpomalení byly použity betonové retardéry. Navíc jsme dojeli eNko, takže jsme ztratili asi 2 sekundy. Naštěstí to bylo již těsně před naším výjezdem.“


Foto: Petr Frýba

Podél trati rychlostních zkoušek je jen velice málo lidí a Honza i Filip přiznali, že jim více vyhovuje divácká kulisa, kterou posádkám připravují fanoušci doma v České republice. Překvapením pro tým byla absence tankovacích zón, takže vozům se doplňuje palivo přímo v místě servisního stání. Velice nestandardní je i grafická podoba jízdního výkazu.

V tuto chvíli již pomalu končí večerní servis, ve kterém se na Fabii WRC téměř nepracovalo a došlo pouze k důkladnému překontrolování všech systémů. Filip Schovánek ještě prozrazuje plány do druhé etapy: „Zítra bude velmi důležitá práce našich špiónů, protože se na některých místech může objevit sníh. Hned od první ranní vložky pojedeme naplno, určitě nechceme bránit náš náskok. Naopak bychom ho rádi co nejvíce navýšili.“


Foto: Petr Frýba

S posádkou Škoda Matador teamu se spojíme znovu zítra kolem poledne, kdy by měli být v servisu po jedenácté rychlostní zkoušce.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!