JTRT: Olga Lounová už má doma pohár i z Rally Bohemia

Jubilejního ročníku jedné z nejkrásnějších soutěží u nás se účastnily i dvě posádky vsetínského JT Rocksteel Rally Teamu.

Rally Bohemia letos slavila kulaté 40. narozeniny. Jubilejního ročníku jedné z nejkrásnějších soutěží u nás se účastnily i dvě posádky vsetínského JT Rocksteel Rally Teamu – Olga Lounová s Richardem Nesvadbou a Tomáš Růžička, vedle kterého opět usedl Jarda Novák.

Renault Clio Sport v bílo-modrém zbarvení generálního partnera týmu, společnosti Rocksteel s.r.o., byl opět připraven pro zpěvačku a herečku Olgu Lounovou. Pro ni je Rally Bohemia takřka domácí soutěží, a tak mladá závodnice nemohla na jejím startu chybět.

„Účastnit se Rally Bohemia byl můj dětský sen. Navíc se mi to podařilo ke krásnému 40. výročí, což mou radost ještě o kus znásobilo. Tratě byly náročné, stejně jako život sám, nám s Richardem stavěly do cesty nejrůznější nástrahy, takže jsme například RZ 15 jeli téměř celou bez brzd a situaci zachránil až servis a výměna brzdové hadičky, která se přeskřípla. O to větší jsem měla radost při projetí cílem. Vlhké oči přiznávám s pokorou a respektem všem závodníkům,“ říká ke svému premiérovému startu na Bohemce Olga Lounová. A na první pokus to vůbec nebylo špatné. Olga absolvovala všech 18 rychlostních zkoušek o délce 190 km bez větších problémů a odměnou jí budiž pohár za třetí místo v rámci skupiny 8.

Olga Lounová, kterou rallysport doslova pohltil, věnuje všem závodníkům i svou poslední vytvořenou píseň Brány Svaté, na jejíž oficiální videoklip se můžete podívat ZDE:

Naopak příliš radosti si na Rally Bohemia neužil Tomáš Růžička, který letos pravidelně startuje v Mezinárodním mistrovství České republiky se Subaru Impreza WRX STi N14. Zlínský pilot se na soutěž velmi těšil, avšak tentokrát mu cestu zkřížila hned několikrát technika. „Už z tréninku nám bylo jasné, že půjde o velmi náročnou soutěž a že bude těžké ji vůbec dokončit. Nám se to bohužel nepodařilo. Nejprve nám na prvním průjezdu shaku praskla poloosa a pak v druhém nám odešla převodovka. Do závodu jsme tedy nastoupili s náhradní skříní. Pátek jsme samozřejmě vypustili, abychom někde zbytečně nenechali kolo. V sobotu jsem ale přidal a v jednom navarovském sjezdu jsem byl rychlejší, než bylo třeba, auto se dostalo mimo stopu na štěrk a zadek jsem opřel o svodidla. Naštěstí to byla jen kosmetika, takže jsme mohli jet dál. Na RZ 6 jsem ale utrhl celou řadicí páku, takže jsem ještě strčil prsty do systému řazení a snažil se řadit, jak to šlo. To jsem myslel, že už je vše, ale nebylo. Při druhém průjezdu Navarova nám úplně odešla i druhá náhradní převodovka a bylo po všem. I tak ale velký dík mechanikům a týmu za přípravu auta a řešení nastalých situací,“ posteskl si Tomáš Růžička.

Soutěž tak pro pilota subaru nedopadla podle představ a paní Smůla si tentokrát doslova libovala. Na Barum Czech Rally Zlín se snad domácího pilota konečně chopí paní Štěstěna a všechno bude úplně jinak.

Komentářů celkem: 1
19. 7. 2013 02:29
0 0
Pokysmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!