19. 7. 2013 17:29 − 2940× − 12

40. Rally Bohemia ve zpětném zrcátku

40. Rally Bohemia úspěšně dospěla do finiše a důstojně oslavila čtyřicet let historie rallysportu v Mladé Boleslavi.

Tyto řádky neobsahují žádnou senzaci, žádný skandál a žádnou tragédii. Pokud by tedy tato zpráva někomu přišla nezajímavá, dopředu se omlouváme. Organizační výbor 40. Rally Bohemia v čele s Pavlem Dušánkem chce vyjádřit velké díky všem, kteří se na organizaci této velké rally podíleli. „Děkujeme všem partnerům 40. Rally Bohemia v čele s generálním partnerem, společností Škoda Auto, a.s. Bez účasti našich partnerů by nebylo možné takovou rally zorganizovat. Velké poděkování patří každému, kdo se nějak na organizaci rally podílel, ať to byl člen organizačního výboru, nebo poslední pořadatel na trati rychlostní zkoušky někde v lese. Práce každého z vás byla vidět a byla kladně ohodnocena účastníky, diváky i zástupci FIA,“ říká Pavel Dušánek a navazuje tak na velmi pozitivní hodnocení, které se 40. Rally Bohemia dostalo zejména od jezdců. Někteří z nich zařadili Rally Bohemia organizačně k vrcholu českých rally. Kladné ohlasy zaznívaly i z úst či klávesnic diváků na nejrůznějších internetových diskusích a velmi si toho vážíme. Jsme rádi, že se diváci nenechali odradit nepříznivou mediální kampaní, která se proti rally v posledních měsících vedla. K tratím rychlostních zkoušek dorazily desítky tisíc diváků a v úhrnu za celé tři dny soutěže se návštěvnost blížila stu tisícům diváků. Velmi pozitivně na organizaci 40. Rally Bohemia reagovala i návštěva z policejního prezídia, kterou zákulisím rally prováděl předseda Svazu Rally Pavel Schovánek.


Foto: Tomáš Mansfeld

Členové organizačního výboru 40. Rally Bohemia ale rozhodně nehodlají usnout na vavřínech a mají každý hustě popsané listy poznámek a připomínek, co by se mělo do budoucna změnit, upravit či vylepšit. Naslouchali jsme divákům i jezdcům a víme o slabinách naší rally. Například od Jana Kopeckého jsme dostali velmi dobré návrhy na vylepšení divácké speciálky v Sosnové, aby byla pro diváky atraktivnější, a aby viděli více sportu, když vážili tak dlouhou cestu z centra rally. Václav Pech jun. měl zase velmi dobré nápady k organizaci slavnostního startu a cíle rally a pořadatelé si z nich rozhodně chtějí něco vzít. Budeme rádi, když nám své návrhy zašlete i vy, čtenáři této tiskové zprávy.


Foto: Tomáš Mansfeld

V následujících týdnech bude probíhat detailní vyhodnocení uplynuvší 40. Rally Bohemia a rozvaha o budoucnosti této rally. Dosud není nic definitivně rozhodnuté a není čas na malování čertů na zeď ani na oslavné bouchání šampaňského. V tuto chvíli máme radost, že jubilejní, 40. Rally Bohemia proběhla bez problémů a důstojným způsobem a bez přehnaných pompézností oslavila dlouhou tradici motoristického sportu v Mladé Boleslavi. Uplynulá soutěž se stala oslavou krásné motoristické disciplíny, kterou rallysport je, a ukázala, že rally je skutečně populárním a oblíbeným sportem s velkou diváckou návštěvností. Ještě jednou velké díky divákům za jejich ukázněnost, jezdcům za fair-play závodění a účast na soutěži a partnerům soutěže za životně důležitou podporu.


Foto: Tomáš Mansfeld


Foto: Tomáš Mansfeld

Další informace o 40. Rally Bohemia najdete na stránkách www.rallybohemia.cz. Sledujte také oficiální Facebook profil na www.facebook.com/rallybohemia.

Komentářů celkem: 12
19. 7. 2013 19:11
0 0
Bohemka byla krásná. Měla vše - Krásný(ano K) sport, výborná konkurence, světová závodní premiéra Fordovy nejnovější rallyzbraně,... i sv. Petr držel nad Bohemkou svoji ruku a odměnil neúnavné sympatické pořadatele za jejich obětavou náročnou práci krásným počasím. Velké díky všem a hodně energie a silnou motivaci do dalších ročníků. Rozhodně není čas, ani důvod ke chmurám a obavám! Bohemka se nemá za co omlouvat, ani za co se stydět. Také není důvod, mít strach z budoucnosti ve smyslu holé existence. Spíše - jak před víkendem naznačil pan Jaroslav Mansfeld - vézt úvahy směrem - kam ještě dále a výše tuto krásnou rally lze posunout.
Proto mě zaráží ten obranný, bulvárně-konfrontační úvod tohoto článku i dalších pár bulvárních narážek(včetně zmínky \"... nových „bezpečnostních“ pneumatik...\" v jiném článku) směrem k \"dalšímu břehu\". Jakoby bylo třeba znovu přilít oleje do uhasnuvších plaménků nevraživosti a vzájemné netolerance táborů \"prorally\" a \"protirally\"...! Jakoby někomu vadilo, že \"rozbouřené loňské vody\" se zklidnily.
Jsme na rally stránkách, každý, kdo sem chodí, má radost, že po sportovně vydařené, nicméně tragickými nehodami poznamenané loňské sezoně, letos jde a věřme, že i nadále půjde jen k radosti všech, kteří s tímto sportem \"žijí a dýchají\" i k nulovým důvodům k \"naštvanosti\" těch \"druhých\". Hledejme a uvádějme do života cesty, jak jít spolu a ne se ještě více vzdalovat...
A tak přeji do budoucna Bohemce i celé české rally NEW DEAL! smajlík
19. 7. 2013 22:28 Upraveno 22:29
0 0
Skvělá rally letos. Moc mě mrzí, že mi termín kolidoval s jinou akcí. Článek je zbytečně při zdi, při rally se prostě nehody stávaly, stávaj a stávat budou, zrovna tak jako se stávají v jiném sportu. Nemá cenu se už k tomu vracet, každej se musí zamyslet sám nad sebou a pak se u tratě lidem nic stávat nebude. A úplně se nehodám nelze vyhnout nikde a nikdy. Peace and rally forever smajlík smajlík
20. 7. 2013 15:21 Upraveno 15:22
0 0
Tak já jen doplním: Nemyslím si, že článek je zbytečně při zdi. Naopak! Mám názor takový, že někomu asi vadí, že letošní sezona se odvíjí v pořádku a bez tragických karambolů! A snad i existují lidé, či zájmové skupiny, které se při sledování svých zájmů řídí patrně heslem- Čím hůře pro rally, tím lépe pro nás! A jelikož na obvyklém místě, kde bývá uveden autor článku, je pouze odkaz na: \\\"http://www.rallybohemia.cz - eWRC.cz\\\", tak by mne moc zajímalo, jestli je tento útočný článek dílem redakce EWRC, nebo vyjadřuje stanovisko Organizačního výboru 40. Rally Bohemia v čele s Pavlem Dušánkem?!

Tento článek totiž ve své ne nepodstatné části - nyní, když nevyvolává vášně mezi laickou veřejností - bulvár - vyzývá(sice nepřímo-nicméně velice zřetelně!) k rozpoutání vášní na straně druhé - tedy mezi fanoušky a diváky! Patrně jim vyhovuje \\\"válka\\\" mezi oběma tábory...!

Tak se ptám - redakce EWRC- resp jejím prostřednictvím i ředitele rally Bohemia pana Pavla Dušánka: Kdo z OVRB má na tomto zájem? A předem děkuji za vysvětlení.
20. 7. 2013 19:05
0 0
jedno jediné kliknutí postačí k tomu, abych nejen já zjistil, že podpis http://www.rallybohemia.cz je standardně přítomen u všech tiskových informací Rally Bohemia. Konspirační teorie jdou mimo mě, ale vím zcela jistě, že strana \"proti rallye\" nespí, jenom nemá, zaplatpámbu, žádnou munici, ale beránci se z hyen za půl roku rozhodně nestali, to ani náhodou!
20. 7. 2013 20:22
0 0
milín60, mně se zdá, že jedinej, kdo tu chce vyvolávat vášně, nebo válku jseš Ty. Čtu ten článek dokola a nemůžu tam najít nic z toho, o čem ty píšeš. Sice jsem si už zvykl, že jseš dost často ve svých příspěvcích mimo( seznamovací jízdy x testování, pohřbení V. Kulhánka a další) a píšeš o věcech, o kterých nemáš páru, ale stejně by mě zajímalo, kolik RZ letošní Bohemky jsi viděl?
21. 7. 2013 10:22
0 0
taky mi přijde, že milín plácá úplný kraviny...
21. 7. 2013 17:16
0 0
Článek chválí, a děkuje. Žádný vášně nikde nevidim. Vůbec netušim, co milín60 hulí.
21. 7. 2013 18:10
0 0
\"Tyto řádky neobsahují žádnou senzaci, žádný skandál a žádnou tragédii. Pokud by tedy tato zpráva někomu přišla nezajímavá, dopředu se omlouváme.\"

Takhle začíná oficiální TZ od \"Organizační výbor 40. Rally Bohemia v čele s Pavlem Dušánkem\". Tedy jakési oficiální shrnutí od OV.

A také se píše: \"Jsme rádi, že se diváci nenechali odradit nepříznivou mediální kampaní, která se proti rally v posledních měsících vedla.\"

O.K., jsem asi jediný, kdo tato slova vidí \"zbytečně konfrontační\", hrající na \"city\" naší vzdělané, sebevědomě-objektivní rallyfandovské základny.

KDYŽ neplivají ONI, budem plivat MY!



yarda [20.7.2013 20:22]: \"... by mě zajímalo, kolik RZ letošní Bohemky jsi viděl?\"
Mě by zajímalo, jakou souvislost s mým příspěvkem má tvoje otázka? Snad, že rally nebyla parádní, stála za prd a organizátoři se vůbec nesnažili? Nebo něco jiného?

A Vratislav Kulhánek? No bude tady alespoň do stovky, když jsem ho předčasně pochoval! (místo pana Kalmy) Tak to je snad dobře, nu ni? smajlík

Novej [20.7.2013 19:05]: No, těch kliků bylo sice trochu víc než jeden, ale už vím, kdo ten článek psal. Osobně pána neznám, leč z práce minulé- i pro tento server-které jsem si vážil- mě to opravdu překvapuje. A překvapuje mě i to, že pro OV RB a ředitele RB takto volená slova, jsou O.K.

Ale co, když jsme si \"sebevědomě a uváženě\" vybrali prezidenta, který vyhrál volby rétorikou hospodských kecalů 4. cenové skupiny a teď pomalu implantuje prezidentský absolutismus... A většina národa mu tleská ... smajlík
21. 7. 2013 18:59
0 0
smajlíksmajlíksmajlík
21. 7. 2013 20:50
0 0
Dej si brčko, zapni si akta X a pusť z hlavy rally smajlík
21. 7. 2013 21:11
0 0
shifty: Dopít kakaíčko od maminky, vyčůrat a hajdy na kutě. A hezké sny. smajlík
21. 7. 2013 22:28
0 0
Milíne, nejedná se o styl konfrontační, nýbrž o čistý (a relevantní) sarkasmus. Nejde o útok, ale trefnou poznámku směřovanou k těm, kteří to zde sice čtou, ale informace odsud používají jen když se jim to hodí k tvorbě bulvárních a kritických článků. Nejsem zastáncem konfrontační komunikace, nicméně ani zastáncem nekonečného nastavování druhé tváře.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!