Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
27. 7. 2013 15:50 − 2563× − 0

Odložilík zužitkoval technický náskok na Jakeše a vítězí

Roman Odložilík pilotující Citroen Xsara WRC dokázal zvítězit v Rally Kostelec nad Orlicí a navýšil svůj náskok v čele tabulky sprintů.

Dlouhou, měsíc a půl trvající, pauzu mezi pátým a šestým podnikem Timeseal Mistrovství ČR sprintrally ukončila Ferodo Matrix Rally Kostelec nad Orlicí, která se odehrála tuto sobotu. Na start se postavila necelá stovka posádek, konkrétní číslovka byla 98, když by jsme posádky dělili mezi jednotlivé šampionáty, tak v poli sprinterů to bylo 65 dvojic, v Poháru ČR se prezentovala rovná třicítka posádek a tři dvojice se účastnily kostelecké rally v rámci poháru pořadatele. Na všechny bylo 70 ostrých kilometrů rozdělených do 7 měřených testů a jak se zdá, počasí druhé půlce sezóny přeje a soutěž se odjela na suchu.

Do soutěže nejlépe vstoupil Odložilík, který letos podruhé vyměnil obvyklou Fabii S2000 za speciál třídy 13 – Xsaru WRC a po první RZ přijížděl do servisu ve vedení. Za jeho zády byl na druhém místě Jakeš a třetí Trněný. Druhá sekce obsahující tři testy se odehrála podle Odložilíkových not když kroměřížský pilot dokázal vyhrát všechny tři měřené testy a po RZ4 měl k dispozici lehce přes čtvrt minuty náskoku na druhé Jakeše. Ten se postupně začínal vzdalovat Trněnému, avšak rozdíl mezi touto dvojící činil jen čtyřicet čtyři desetin. Na čtvrtém místě by jsme našli další vůz WRC, tentokráte Plíhalovu Octavii a pátý byl v polovině soutěže Kořístka.

Aby byla jména vítězů zkoušek trochu pestřejší, vyhrál Jakeš RZ5, avšak to bylo vše a ve zbylých dvou testech opět zvítězil Odložilík, který si přijel s náskokem 26 vteřin pro vítězství. Smutnit nemusel ani druhý Jakeš, který opět předváděl výkony na hranici eNkového vozu, neboť dokázal vyhrát třídu 3 a jako bonus získal dva skalpy vozů třídy 13. Na třetím místě dojel Trněný, který se letos ukazuje ve výtečné formě a na pódium se mu povedlo v soutěži sprintového mistráku vystoupat poprvé od Rally Jeseníky 2009. Čtvrtým místem vyrovnal své maximum z Vrchoviny Plíhal, pátou příčku bral Kořístka, u nějž je od začátku sezóny vidět, že našel s Lancerem velmi rychle společnou řeč.

Druhou polovinu TOP 10 otevírá Pešl, který dokázal o osmnáct desetin ubránit svou šestou příčku před mocně finišujícím Firlou. Osmé místo bral Adolf, který si o jednu příčku dokázal vylepšit své dosavadní letošní maximum ve sprintech. Necelých deset sekund za pilotem Fabie S2000 dokončil Kirnig a nejlepší desítku uzavíral Malyszczycki. Mezi dvoukolkami dosáhl vítězství Brynda, který zvítězil s náskokem necelých tří a půl sekundy na Vlčka. Bitva to byla zajímavá a o jejím výsledku rozhodovala až poslední zkouška, kde se štěstí usmálo na hlubošského pilota. Třetí nejrychlejší ve 2WD byl Rujbr následovaný Koblihou a Maxou.

Ferodo Matrix Rally Kostelec nad Orlicí
1.Roman OdložilíkCitroen Xsara WRC36:22,5
2.Miroslav JakešMitsubishi Lancer Evo IX+26,2
3.Karel TrněnýŠkoda Fabia WRC+45,4
4.Miroslav PlíhalŠkoda Octavia WRC+1:01,4
5.Robert KořístkaMitsubishi Lancer Evo IX+1:26,4
6.Jaroslav PešlMitsubishi Lancer Evo IX+1:42,2
7.Lumír FirlaMitsubishi Lancer Evo IX+1:44,0
8.Robert AdolfŠkoda Fabia S2000+1:51,8
9.Richard KirnigMitsubishi Lancer Evo IX+2:00,7
10.Mariusz MalyszczyckiMitsubishi Lancer Evo IX+2:23,4

Kompletní výsledky z Ferodo Matrix Rally Kostelec nad Orlicí naleznete jako obvykle na eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!