1. 8. 2013 19:01 − 2604× − 2

Pirelli se vrací do MS

FIA potvrdila, že se od příští sezóny připojí ke stávajícím dodavatelům pneumatik Michelin, Hankook a Dmack i společnost Pirelli.

FIA potvrdila, že se od příští sezóny připojí ke stávajícím dodavatelům pneumatik Michelin, Hankook a Dmack i společnost Pirelli. Italská značka Pirelli byla hlavním dodavatelem pneumatik ve světovém šampionátu v rally v letech 2008 až 2010, poté se přesunula do Formule 1. V posledních dvou letech dodávala pneu pro vozy WRC Academy.

"Návrat Pirelli do seriálu je velmi pozitivní. Společně tyto čtyři značky poskytnou velký prostor pro otevřený boj výběru gum pro naše soutěžící," podotkl k návratu známé značky do rally Jarmo Mahonen, prezident rallykomise FIA.

Komentářů celkem: 2
1. 8. 2013 22:14
0 0
Mám rád šampionáty v ktorých si môže každý vybrať vlastného dodávaťela pneu, prinesie to boj naviac, nielen medzi automobilkami ale aj medzi dodávaťelmi pneu. Poviem alebo skôr napíšem priklad: Citroen pôjde na Michelinkách, VW (tu by mi pasoval skôr Fiatsmajlík) na Pirellkách, Hyundai na pneu Hankook.
2. 8. 2013 13:19
0 0
O.K. A myslím, že to je hodně dobrý signál, že o rally zase začíná být větší zájem! A snad se vstupem Hyundai ten trend bude pokračovat-a doufám, že stávající producenti-především Citroen a Ford-zastoupený přes M-Sport-zůstanou. Všechno se ve vlnách vrací, tak proč by znovu neměl přijít "čas pro rally"?smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!