Ondřej Plšek - eWRC.cz
2. 8. 2013 22:41 − 2787× − 6

Novikov napomenut, Meekovi byl pozměněn čas

Komisaři se zabývali blokováním Krise Meeka Jevgenijem Novikovem a britskému jezdci pozměnili výsledný čas na rychlostní zkoušce číslo osm.

Velkou pozornost v dnešní etapě vzbudila havárie Jevgenije Novikova. Ruský jezdec nezvládl jeden skok na osmé rychlostní zkoušce a skončil v hromadě dříví. Při nehodě poškodil svou Fiestu WRC tak, že skrze kapotu a rozbité okno skoro nic neviděl a do cíle rychlostní zkoušky dojel výrazně pomaleji než zbytek jezdců s vozy WRC.

Na tuto situaci ale doplatil Kris Meeke. Ten startoval hned za Novikovem a jezdce Fordu tak vcelku rychle dojel. Jenže Novikov měl plné ruce práce s udržením vozu na trati, nesledoval trať za sebou a nebohý Meeke se za poškozenou Fiestou táhl několik kilometrů. Přitom několikrát ztratil koncentraci, skončil v příkopu, prorazil pneumatiku, měl rozbité sklo od odletujících kamenů a hlavně ztratil hodně času. Teprve když tým Ford svému jezdci nahlásil, že má na zadním nárazníku soupeře, tak Novikov uhnul a Meeke ho mohl předjet.

Situací se začali zabývat komisaři, kteří se podívali na onboardy obou jezdců a další videozáznamy a rozhodli, že Jevgenije Novikova napomínají za chování na této rychlostní zkoušce. Nutno podotknout, že ruský jezdec se za vzniklé potíže několikrát omluvil. Potěšen pak může být Kris Meeke, protože jeho čas na RZ8 byl pozměněn. Zapsán má nyní 7:09,6, protože za tuto dobu zajel rychlostní zkoušku číslo dvanáct, která byla opakováním rychlostní zkoušky číslo osm. Rozhodnutí komisařů tak znamená změnu o skoro 25 sekund. Britský jezdec tak po páteční etapě ztrácí 1:09,5 a je jen o osm sekund pomalejší než týmový kolega Mikko Hirvonen.

Přesné znění rozhodnutí je možno si prohlédnout zde a zde.

Komentářů celkem: 6
2. 8. 2013 23:011
0 0
Aspoň nějaká spravedlnost funguje...
2. 8. 2013 23:372
0 0
Meeke jede úžasně smajlík , na to že v MS nejel skoro rok a půl, fakt poklona, nebejt toho defektu v prvním dni mohl bojovat o 3.místo ale věřim že by Mikka mohl dát smajlík
3. 8. 2013 00:053
0 0
Myslim,že by mohl nahradit Sorda v Citroenu uplně s přehledem...
3. 8. 2013 08:104
0 0
Je to moc dobře, fandím mu! Sice je to rozhodnutí od Zelenýho stolu, ale je spravedlivý.
3. 8. 2013 08:335
0 0
No pravda - spravedlivé to asi je, ale pamatuji se na jednoho předního českého jezdce, který RZ dojížděl na defektu, tedy s nepoškozenou karoserii a nepustil soupeře, který za ním vlál dost dlouho. Říkal, že ho neviděl, že je z auta dozadu prd vidět...
Ale Meek jede fakt hezky, to se musí nechat!smajlík
3. 8. 2013 11:506
0 0
máš recht hobit smajlík
myslím že by ta úprava času šla i bez napomínání
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!