Hud si připisuje další úspěšnou etapu ve Finsku

Posádka Semerád Rally Teamu Martin Hudec a Jakub Kotál úspěšně zvládla i druhou etapu Finské Rally.

V pátečním programu na kluky čekalo celkem devět rychlostních zkoušek čítajících téměř 150 měřených kilometrů. Martin do druhého dne vstoupil velice zodpovědně a pokračoval ve své ,,šotolinové škole“. První čtyři rychlostní zkoušky projeli bez větších problému i když Martin nebyl moc spokojen se svým rozpisem. V druhých průjezdech však česká posádka startující ve Finsku vůbec poprvé zrychlila a celkově se zlepšila o více, jak pul minuty oproti ranním průjezdům. Více už k tomu spolujezdec Jakub Kotál ,, Z dneška jsme měli docela respekt – čekaly nás už klasické finské RZ, plné rychlých zatáček přes horizonty a skoků. Nechtěli jsme se nikam nesmyslně hnát a snažili se vyvarovat větší chyby. Při prvních průjezdech jsme si museli upravovat rozpis, aby nám seděl a v druhých průjezdech jsme se na něj mohli spolehnout. Ale kvůli naší startovní pozici se druhé průjezdy změnily spíš v boj o udržení auta na trati a snahu o co nejmenší poškození auta, než o dosažení nějakého slušného času. Celý den jsme se pohybovali někde v polovině startovního pole třídy 3, což se může zdát jako nic moc, ale od všech okolo jen slyšíme chválu, že na první seznámení se s šotolinou je to super výsledek. My si to hlavně užíváme a opět jsme si spravili náladu na poslední superspeciálce, kde jsme v "eNkách" zajeli třetí čas. Teď už musíme nějak přežít neděli, auto už utrpělo na rozbitých tratích několik šrámů, ale zatím se mechanikům vždy podařilo dát vše dohromady, tak snad už jim nebudeme přidělávat práci a v pohodě dojedeme do cíle. Ale moc dobře víme, že to je ještě pořád daleko a zůstáváme nohama na zemi.

V dnešní etapě doplatila spousta závodníku na různé technické problémy či zrádnost tratě. Hlavně v v druhých průjezdy kdy se vytvořili obrovské koleje, na kterých bylo velmi obtižné udržet auto v idealní stopě. Posádce se startovním číslem 43 se však všechny problémy vyhnuli a dnešní etapu zakončila na 15. místě ve WRC-2 a osmém ve své třídě 3. Třešničkou na dortu už je jen druhé místo v klasifikaci Production Cupu kde startují produkční vozy v rámci WRC-2.

V zítřejší poslední etapě čeká na Martina Hudce s Jakubem Kotálem 8 rychlostních zkoušek čitajících téměř 120 kilometrů.

Aktuální dění můžete sledovat také na Facebooku www.facebook.com/hudecmartin kde vám šéf MH Racing Teamu přináší ty nejrychlejší informace.

Komentářů celkem: 1
6. 8. 2013 07:03
0 0
Óooo, proč oficiální PR neumí česky????
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!