Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
3. 8. 2013 22:01 − 2669× − 1

Dvojité pódium pro M-Sport

Fordy Fiesta WRC se na pódiu letos moc neobjevují a Finská rally pro ně byla doposud nejúspěšnější.

Tovární speciály Ford Fiesta RS WRC provozované M-Sportem zatím letos neprožívají úspěšnou sezónu. I když v průběhu jednotlivých podniků se auta s modrým oválem pohybovala dosti často mezi prvními třemi příčkami, technika či jezdecké chyby se postaraly o to, aby v závěrečném hodnocení jednotlivých soutěží bylo Fordů jako šafránu, protože před Finskou rally dokázala Fiesta vystoupat pouze čtyřikrát do TOP3, což ze sedmi soutěží není zrovna oslňující výsledek. Příjemně se proto do statistik zapsala dnes dokončená Finská rally, když Neuville zopakoval stříbro ze Sardínie a Ostberg letos podruhé dokončil na třetí příčce.

Oba dva piloti se po celou dobu soutěže pohybovali na pódiu a Neuville dokonce po čtvrtku vedl a dle svých slov ani příliš netahal: "Nijak moc jsme netlačili, pouze sledovali splity Mikka a Sebastiena. Stále se snažím jet chytře a v obtížných místech slevuji z tempa. Zřejmě nám tato strategie fungovala a jsem ve vedení." V pátek pak Neuvill čistil trať, chytil defekt a propadl se pořadím níž. Ve zbytku soutěže pak bojoval s Ostbergem o stříbro, které si vybojoval zejména výkonem na druhé Ouninpohje. "Obzvláště jsem spokojený s mou jízdou na Ouninpohje. Bylo by pěkné zajet rekord, ale celkové druhé místo bylo důležitější a tak jsme se rozhodli nechat rekord Sebastienovi," vrátil se Neuville k rozhodující sobotní zkoušce.


Letos doposud nejvíce "fialových" v TOP3

"Miluju tohle auto! Fiesta byla po celý víkend bez problémů a my se cítili jistě a jeli tempem bez nějakého většího rizika. Sice jsme měli v pátek smůlu s defektem, ale myslím si, že jsme odvedli velmi dobrou práci," hodnotí Finskou rally Neuville a dodává "Tým M-Sportu odvedl fantastickou práci, porazit tu Finy není jednoduché, takže mít dvě auta na pódiu je skutečně výsledkem." Tím druhým na pódiu byl právě Ostberg, který si o dvě příčky vylepšil své finské maximum a i jeho hodnocení muselo být pozitivní, protože po sérii nepovedených soutěží se mu konečně povedlo zajet dobrý výsledek.

"Tento výsledek pro mě znamená mnoho. Byla to dlouhá a náročná rally, ale neměli jsme žádné problémy a cítím se, že bych mohl mít zpět svou jistotu," hodnotí třetí místo Ostberg a pokračuje: "Nesledovali jsme splity, ale raději se koncentrovali na naše vlastní tempo a jízdu bez velkého rizika a myslím si, že tato strategie nám vyšla." Jak je patrno ze slov Ostberga i Neuvilla, jízda hlavou se zřejmě vyplácí. "Je to opravdu dobrý pocit dokončit opět soutěž s konkurenceschopným výsledkem. Měli jsme obtížný start do sezóny, takže jsem potěšen dobrým výsledkem. Je to opravdu fantastické," uzavírá Ostberg.

Komentářů celkem: 1
5. 8. 2013 15:021
0 0
Musim rict ze Neuville me opravdu prekvapil a myslim si ze mu Fiesta WRC opravdu sedi!! Sem zvedavej na Nemecko!
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!