Josef Semerád na Slovensku znovu vítězně

Pepa s Radem se tentokráte ujali vedení třídy produkčních vozů od první rychlostní zkoušky.

Na konci minulého týdne se konala znovunarozená Rallye Tatry a zúčastnil se jí i pravidelný účastník MSR 2013, tým PEVA Racing, ve složení J.Semerád – R.Mozner jr. a B.Habermann – R.Baran s vozy Mitsubishi Lancer EVO IX z dílen Semerad Rally.

Pepa s Radem se tentokráte ujali vedení třídy produkčních vozů od první rychlostní zkoušky a po celou dobu soutěže nikomu nedali možnost tento fakt změnit. Charakter soutěže byl podobný rychlým českým tratím, které Pepa má za ta léta praxe, jak se říká pod kůží a tak snad jen těch 25 retardérů na dvaceti kilometrech dvou rz bylo trochu zvláštní …

Josef Semerád: "K závodu jsme s Radem přistupovali s vědomím, chceme-li proti velmi silné konkurenci uspět, musíme do toho jít od první erzety a netaktizovat. Na taktiku u takto krátké soutěže není prostor. Obouvali jsme tedy již na první okruh nové tvrdé gumy a vyplatilo se nám to. Vyhráli jsme ji s náskokem pěkných šesti sekund před druhým Ondrejem. Druhý den jsme se i díky perfektní práci navigátora a pečlivě připravenému rozpisu dostali do minutového brejku po první sekci. Pak již byl prostor i na pošetření techniky a mírné zvolnění tempa."

Rado Mozner jr.: "Závod se maličko podobal jízdě zručnosti, ale měli jsme vše dobře natrénované, takže v závodě šlo vše ještě lépe, než jsme doufali. Bylo by fajn, kdyby se zbytek sezóny nesl ve stejném duchu, ale obávám se, že s tím soupeři nebudou souhlasit…:)"

Bedřich s Róbertem zajeli opět lepší závod, než minule, dvakrát se dostali dokonce do top 10 v absolutním pořadí a potvrdili tak vracející se formu po dlouhé závodní pauze Bedřicha Habermanna.

V cíli soutěže měla posádka Semerád – Mozner náskok téměř minutu a půl na všechny soupeře ve třídě 3, obsadila 7. místo v absolutní klasifikaci a ujala se tím i vedení průběžné klasifikace třídy 3 šampionátu MSR 2013. Posádka Habermann – Baran dojeli 6. ve třídě 3 a celkově skončili na 13. místě.

Tým PEVA Racing děkuje všem partnerům za podporu a těší se na další dějství letošního MSR – Rally Lubenik, která se koná 16.-17.8.2013.

Komentářů celkem: 1
6. 8. 2013 20:551
0 0
Tak se mi po vás obou nějak stýská,škoda,byla to nádherná doba,chodilo se na Pepana,pak na Martina.....
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!