Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
10. 8. 2013 11:39 − 2712× − 2

Šance na tovární DS3 WRC pro Kubicu(?)

Dle slov Yvese Mattona by mohl polský jezdec usednou do továrního Citroenu ještě do konce této sezóny.

Polský jezdec Robert Kubica se letos na soutěžních tratích pohybuje za volantem Citroenu DS3 RRC a v MS má velmi dobře rozjetou sezónu, když dvakrát vyhrál v rámci WRC2, jednou dojel druhý a při premiéře v Portugalsku byl šestý. Celkově jej tyto výsledky zatím pasují na třetí příčku a vzhledem k tomu, že se jedná o Polákovu premiérovou kompletní sezónu v rally, můžeme říct, že se jedná o velmi povedený rok. To koresponduje i s hodnocením Yvese Mattona, který se nechal slyšet, že by se mohl ještě letos Kubica ukázat v továrním WRC, navíc, Polák je spojován se sedačkou ve WRC pro příští rok.

"Aktuálně bojuje o titul ve WRC2 a to je pro něj nejdůležitější, ale pokud by zvítězil ještě před koncem sezóny, proč ne?" Taková byla slova Mattona na otázku Kubici ve WRC a dodává: "My ani on nad tím teď nepřemýšlíme, ale je to možné." Další věcí, která je známa, je to, že Matton si sestavuje seznam potencionálních jezdců pro příští rok a Kubica na něm nechybí. "Určitě je také na seznamu, který si dělám pro příští sezónu. Teď čekám na odjetí Německé rally a pak začnu přemýšlet, jak to s jezdci udělám."

Je tedy možné, že Polák do WRC usedne? "Pokud bude Robert pokračovat ve stejném trendu jako na posledních dvou, třech rally a bude se zlepšovat tak, jako teď předvádí, poté mohu říct, že by pro něj bylo přirozené, aby byl na soupisce pro několik rally – neříkám však že na celý šampionát." Sám Kubica se zatím k této možnosti vyjadřuje neurčitě, pouze pro Autosport.com dementoval informaci o startu s WRC ve Španělsku: "Není pravda, že jsem uzavřel dohodu na účast ve Španělské rally, stejně tak pro příští rok, nevím ještě co bude. Ale pokud bych zůstal v rally, pak bych přemýšlel nad přesednutím do vozu WRC," zakončil Robert Kubica.

Komentářů celkem: 2
10. 8. 2013 12:141
0 0
No já myslím, že WRC je jasná věc, pokud bude příští rok jezdit rally smajlík Třeba se ale vrátí do F1, myslím, že šanci má... Viděl bych to na Lotus, pokud odejde Kimi do Red Bullu smajlík
tom
10. 8. 2013 17:172
0 0
na F1 zapomen,.............neni tam misto na stojan pro jeho pravpou ruk,..........a levou to neuridi a neumacka,.......bohuzel,...........a ve wrc........mu to bude sluset a pribyde na atraktivite,.........
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!