Ondřej Plšek - eWRC.cz
11. 8. 2013 11:40 − 2973× − 5

M-Sport blízko dohody s Katarem

I příští rok by měl M-Sport startovat v mistrovství světa v rally, před Německou rally bude Malcolm Wilson vyjednávat s Nasserem Al-Attiyah.

Po ukončení angažmá Fordu v mistrovství světa v rally převzal jeho roli M-Sport, když na jeho stranu se postavil finančně silný sponzor z Kataru. Jenže smlouva byla uzavřená na letošní rok a tak je na čase začít vyjednávat o jejím pokračování. A zde má M-Sport vcelku dobré karty. Ve Finsku se totiž ukázalo, že Fiesta je schopná zajíždět stejné časy jako konkurence a velmi dobrý výkon podali i Mads Ostberg a Thierry Neuvillem.

"Zatím není nic potvrzeno, ale už to vypadá lépe," řekl Malcolm Wilson Motorsport News. "V tomto voze a týmu je ještě tolik potenciálu. Zmrazení vývoje nám pro příští rok dává skvělou šanci a tu chceme využít. Kdybychom měli najít peníze na nový vůz a jeho nasazení, tak by to bylo hodně těžké."

Rozhodující pak bude názor Nassera Al-Attiyah, za kterým stojí hlavní sponzor Katar. "Se spoluprací jsem velmi spokojen a proto si s Malcolmem během Německa spolu sedneme a budeme hovořit o budoucnosti. Nejlepší je mít vše co nejrychleji hotovo a my chceme jít dále stejnou cestou jako letos," řekl katarský jezdec a olympijský medailista.

A zrovna Al-Attiyah přivedl do týmu i Thierryho Neuvilla, který ve Finsku ohromil svým skvělým výkonem. "Mám z něj velkou radost," přiznal Nasser. "Ale opravdové překvapení to pro mě není, protože již minulý rok jsme viděli jeho potenciál. Proto dostal Thierry šanci jezdit za tým Katar. Jsem si jist, že je o něj velký zájem v jiných týmech, ale my s ním máme smlouvu a já vím, že je s Fiestou velmi spokojen."

Komentářů celkem: 5
12. 8. 2013 09:571
0 0
Ještě by měli co nejdřív angažovat Armina Schwarze, aby to velké množství potenciálu dokázali naplno využít. Protože když je potenciál a není Armin, tak je veškerá snaha marná!!
12. 8. 2013 15:392
0 0
minovy: Právěže když byl v týmu potenciál i Armin, tak to nefungovalo. Takže stačí, jak to je smajlík
12. 8. 2013 15:573
0 0
doufam že se dohodnou, bez Fordu by to nebylo pořádný MS, je to sympatickej tým,trpělivej šéf týmu a hlavně mladý střelci, působí na mě rozhodně zcela nearogantně celý léta, narozdíl od Citroenu smajlík
12. 8. 2013 18:024
0 0
trpělivej šéf týmu se připravil svou trpělivostí minimálně o jeden titul a dva jezdce. jeden z "vdečnosti" utekl k VW a druhej ze "spokojenosti" k citroenu smajlík a mladoch Hirvonen má kristova léta, o juniorovi Nasserovi ani nemluvím smajlík ale sympatáci to jsou, s tím bych souhlasil, jen ty tituly jim chybějí, proto jsou sympatičtí
12. 8. 2013 19:275
0 0
Tak oni mladí střelci mimo Thierryho vypadají povětšině spíš na rozstřelovače. Počkám si, jak to s Neuvillem dopadne(trochu věřím, že půjde k Hyundai). Bude záležet, jak se Malcolm a Nasser dohodnou-vyjednávat smlouvy z roku na rok asi nebude nejšťastnější-ale to je otázka. Hyundai má program na 4 roky patrně zajištěný.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!