Olga Šimíková - eWRC.cz
14. 8. 2013 00:18 − 3028× − 0

Rallye Železné hory startuje již o tomto víkendu

XII. Mogul Rallye Železné hory je připravena na pátek 16. a sobotu 17. srpna 2013.

XII. Mogul Rallye Železné hory je připravena na pátek 16. a sobotu 17. srpna 2013. Akce plná závodních vozů se koná v rámci středoevropského poháru Rallye Cup 2013 a v rámci letních slavností v Chrudimi. Představení posádek a jejich vozů se uskuteční v pátek 16. srpna od 16:00 hodin na Resslově náměstí v Chrudimi.

„Pořadatelé budou mít letos těžší úkoly, protože nové metodické pokyny kladou na vše větší důraz. Na prvním místě je bezpečnost diváků na jedné straně, na druhé pak zajištění trasy proti vstupu diváků, cyklistů pro bezproblémový průjezd soutěžících. Harmonogram umožňuje po průjezdu celého pole přístup místních obyvatel k domovům, takže by nikdo neměl být zdržen o více než hodinu a půl. Mezi soudobými vozy uvidíme kompletní jezdeckou špičku a rozrostlo se i pole historických vozidel, takže všechny čeká vzrušující podívaná,“ řekl ředitel soutěže Marek Šimík těsně před uzavřením přihlášek účastníků.

V sobotu čekají posádky tři rychlostní testy, které se během dne pojedou třikrát. Trasu závodů včetně diváckých míst naleznou zájemci na stránkách pořadatele www.rallyepardubice.cz od středečního večera.

Souběžně s akcí pořádá jeden ze stálých partnerů Rallye Železné hory – společnost AUTO IN s.r.o. ve spolupráci se společností Sony PLAYSTATION dvoudenní soutěž AUTO IN -NISMO Academy.

V pátek 16. srpna od 12:00 hod. na Resslově náměstí změří všichni účastníci síly v online kolech na profesionálních závodních konzolích PlayStation3 ve hře Gran Turismo. Zapojit se mohou závodníci všech věkových kategorií.

10 nejlepších jezdců, kteří zdolají virtuální trať, se následně utkají přímo za volantem sportovního vozu NISSAN JUKE NISMO ve finálovém kole, které začne druhý den – 17. srpna od 16:00 hod. na skutečné závodní dráze na vojenském letišti v Chrudimi.

Na vítěze soutěže čeká účast v roli VIP hosta na regionálním finále soutěže GT Academy v polském Krakově 28. – 29.8. 2013 pro dvě osoby s VIP programem a týdenní zapůjčení crossoveru Nissan Juke.

Po celou dobu konání soutěže se bude hrát o exkluzivní dárkové předměty NISSAN a hry na PLAYSTATION 3.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!