18. 8. 2013 08:22 − 2802× − 0

Hloupé chyby v Pačejově rozhodly

Voldřich Motorsport se na EPLcond Rally Agropa, jakožto na jedinou domácí soutěž v malém "mistráku", moc těšil.

Voldřich Motorsport se na EPLcond Rally Agropa, jakožto na jedinou domácí soutěž v malém "mistráku", moc těšil. Již od pátku panovala v zázemí týmu skvělá atmosféra. "Pro mě to byla první soutěž, kterou jsem měl jet podruhé, protože byly všechny rychlostní zkoušky stejné jako vloni," říkal před startem Jakub Voldřich.

Přemotivovanost a touha předvést se v domácím prostředí udělala své a Jakub Voldřich udělal hned na první rychlostní zkoušce dvě chyby a musel couvat. "Jedna chyba se stala na prvním "téčku", kde po pravé straně byly popadané stromy a viděl jsem kus auta, u kterého nikdo nestál. Ztratil jsem koncentraci a byl jsem pozdě na brzdách. Následně ve snaze dohnat ztrátu jsem musel znovu couvat na notoricky známém místě "na parkovišti" v levé do lesa," popsal chyby v úvodní sekci sám jezdec.

V prvním servisu udělali mechanici změny na tlumičích, což se ve výsledku ukázalo jako dobrá volba lepší ovladatelností auta na rychlých úsecích. Potvrdilo se to i lepším časem hned na další rychlostní zkoušce. "Další chybu jsem udělal na strážovické rychlostce. Byl jsem dlouhý v odbočení a musel jsem znovu couvat, abych netrefil nějaký skrytý obrubník," řekl dále Jakub Voldřich.

Ve finále svedla posádka Jakub Voldřich – David Zíka těsný souboj s Václavem Stejskalem. Po vyhrané předposlední rychlostní zkoušce byl rozdíl mezi oběma posádkami přibližně tři vteřiny. Poslední rychlostní zkoušku ale absolvovali v téměř totožném čase a ve výsledcích se tedy nakonec nic nezměnilo. "Přemýšlel jsem o mých chybách a jsem na sebe naštvaný. Mám se ještě co učit a do dalších závodů mě čeká spousta práce a hodně najetých kilometrů," řekl po soutěži Jakub Voldřich.

Jakub Voldřich s Davidem Zíkou tak v Pačejově skončili na 33. celkovém místě a na 5. místě ve třídě 8 se ztrátou 48,8 vteřiny na vítěze.

"Pačejov byl pro mě domácí závod stejně jako pro Kubu. Myslím, že jsme jeli pěkně, jen škoda těch chyb. Bez nich by mohla být možná i bedna. Souboje o vteřinky v naší třídě se mi moc líbí. Dík patří pořadatelům za skvěle zorganizovanou soutěž," řekl v cíli spolujezdec David Zíka.

Další soutěží, které se Voldřich Motorsport zúčastní bude zářijová Rally Jeseníky.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!