18. 8. 2013 08:27 − 2947× − 0

Deneš Motorsport se Bohemií protrápil

Josef Deneš s Ivo Vybíralem se letošním ročníkem Rally Bohemia, která byla domácí pro jezdce, protrápili.

Josef Deneš s Ivo Vybíralem se letošním ročníkem Rally Bohemia, která byla domácí pro jezdce, protrápili. Do poslední chvíle nebylo jisté, zda-li budou moci vůbec startovat kvůli nově předepsaným pneumatikám, které nebylo možné sehnat. Nové pneumatiky značky DMACK nakonec dorazily do zázemí týmu ve středu ráno a tým tak mohl na "Bohemku" odcestovat.

Tyto pneumatiky se však ukázaly jako velmi špatná volba a je nutno podotknout, že se na výsledku zásadně podepsaly. "Auto v určitých pasážích nezatáčelo nebo velmi klouzalo až lítalo ze strany na stranu," řekl Josef Deneš.

"Od počátku se trápení kolem pneumatik jen navyšovalo a tak jsme se logicky soustředili na dojetí do cíle soutěže v závodním režimu. Jinak auto fungovalo velmi dobře," řekl v cíli soutěže Josef Deneš.

Josef Deneš s Ivo Vybíralem tak skončili na protrápené Rally Bohemia na celkovém 21. místě se ztrátou téměř patnácti minut na absolutního vítěze. Ve třídě 3 skončili 7. se ztrátou téměř devíti minut na vítěze.

"Jak už bylo zmiňováno, nevyšla nám volba pneumatik. Auto bylo hrozně uklouzané a přímo se hrnulo ze zatáček ven. Na druhou stranu jsme ale byli rádi, že jsme mohli na této soutěži startovat. Bohužel výsledek nebyl dobrý, ale pro nás mělo velkou cenu i dokončení soutěže a tím i zisk dalších zkušeností, proto Bohemku hodnotím pozitivně," řekl v cíli spolujezdec Ivo Vybíral.

Další soutěží, kde by měl tým Deneš Motorsport startovat bude buď vrchol domácí soutěžácké sezony Barum Czech Rally Zlín nebo až Rally Příbram. Vše záleží jen na pneumatikách, o kterých nyní tým denně jedná.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!