Novikov zaváhal i v Německu

Jevgenij Novikov havaroval na pátém km úvodní vložky Německé Rally. Jedná se o jeho šesté zaváhání na devíti letošních soutěží MS.

Jevgenij Novikov havaroval na pátém kilometru úvodní vložky Německé Rally. Jedná se o jeho šesté zaváhání na devíti letošních soutěží MS. Novikovova Fiesta RS WRC opustila na RZ Blankenheim trať a zůstala zaklíněna ve stromech. I přes veškerou snahu jezdce i spolujezdkyně Ilky Minor se auto nepodařilo dostat zpět na trať. Série Novikovových havárií nepřichází ve správný čas, naplno se totiž rozjíždění diskuze ohledně obsazení sedaček pro příští rok.

Co si o důvodu nehody myslí její hlavní aktér? "Myslím, že jsem jel příliš rychle na těchto pneumatikách, protože byla docela zima. Stalo se to na začátku zkoušky a udělal jsem hroznou chybu při brždění. Šel jsem příliš pozdě na brzdy a šli jsme mimo trať. Nebyl tam nikdo, kdo by nám pomohl dostat se z toho ven, takže jsme tam zůstali zaseklí." Ruský soutěžák tak patrně ani v Německu nezopakuje, případně nevylepší, své nejlepší letošní umístění. V Portugalsku a Argentině dojel na čtvrté pozici.

Dvaadvacetiletý jezdec dnes po opravě svého vozu nastoupí do druhého etapy ADAC Rallye Deutschland. Jeho čas bude ale zatížen desetiminutovou penalizací za dva neabsolvované rychlostní testy.

Komentářů celkem: 8
Ifo
23. 8. 2013 09:311
0 0
Je to trouba. Místo toho, aby po předchozích nehodách jel trochu opatrněji pro slušné umístění, tak se zase snaží jet na bednu a zase to rozbije.smajlík
23. 8. 2013 10:062
0 0
Ono se to hezky říká ale když závodím, chci prostě vyhrát.smajlík
23. 8. 2013 10:063
0 0
Ifo: Souhlasím, ještě minule jsem ho tu hájil, ale už jsem s tím, slibuji, skončil.
23. 8. 2013 10:244
0 0
Nevim, ale přijde mi, že by potřeboval důraznějšího spolujezdce. Chová se jako Duval, jenže na rozdíl od Duvala ještě nepředvedl opravdu špičkovou rychlost, za to jen samé havárky. Martin ho na konci sezóny bude mít s velkym přehledem za sebou. Já osobně sem mu nevěřil od začátku, ale tajně sem doufal, jako u každého, že se pletu(v rámci fandění a konkurence to chci co nejvyrovnanější, samozřejmě)...škoda.
23. 8. 2013 10:435
0 0
Já, nevím, víc spolujezdců se už snad ani vystřídat nedá: Dale Moscat, Prévot (vodil mj. Atkinsona a H Solberga), Giraudet (nejprve dlouho Schvarz, poté Auriol, dále mj. Brynildsen, Duval, Vouilloz, Sarrazin) a teď
Ilke (dlouhá léta Stohl, pak H. Solberg). Koho by ještě chtěl? Elenu?
23. 8. 2013 14:346
0 0
Já osobně si myslím, že to má Jevgeni v továrním týmu spočítaný. Thierry má podporu Nassera, takže bych se hodně divil, kdyby Nasser při letošních výsledcích nechtěl Thierryho do prvního týmu.
23. 8. 2013 15:417
0 0
Je potreba taky myslet na to ze Novikov ma penize, takze urcite nebude mit problem si zaplatit za sedacku, i kdyby jel jako trojka u M-Sportu.
23. 8. 2013 16:038
0 0
Peníze mají a museli přinést letos všichní tři - Mads, Evgeni i Thierry. I když myslím, že Thierry nejméně. Jenže právě on má za sebou největší podporu Nassera, takže to bude podle mě hrát velkuo roli, pokud se Malcolm s Nasserem dohodnou na další sezóně.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!