Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
23. 8. 2013 10:45 − 2565× − 0

Matton: Čas na rozhodování nastane po Německu

Šéf Citroen racingu Yves Matton se nechal slyšet, že po skončení Německé rally začnou u Citroenu řešit sestavu na příští rok.

Jak zaznívalo již po Finské rally, představitelé Citroen racingu jsou nespokojení s letošními výkony své jezdecké sestavy a je tak velmi pravděpodobné, že pro příští rok dojde ke změnám a jednoho či oba z dvojice Hirvonen – Sordo může nahradit někdo jiný. O tom, že oba dva piloti mají nepovedenou sezónu svědčí mimo jiné i to, že ani jeden letos doposud nezvítězili v soutěži MS a průběžně jsou na čtvrtém a pátém místě. O svou budoucnost se Španěl s Finem budou případně moci začít strachovat po Německu, protože Yves Matton se začne rozhodovat právě až po soutěži u našich západních sousedů, jelikož chce vidět, jak si jeho jezdci povedou na prvním asfaltu sezóny.

"Tohle je první asfaltová soutěž sezóny a potřebuji mít informace o tom, jak se jim bude dařit za těchto podmínek," sdělil Matton serveru wrc.com a pokračuje: "Dobrá, nějaké nápady už mám, ale potřebuji aby se o tomto víkendu potvrdily a poté mohu začít pracovat na sestavě pro příští rok a oslovovat jezdce." Asi nejčastěji skloňovaným jménem, které by pro příští rok mohlo nastoupit u Citroenu je Kris Meeke, kterého má Matton v hledáčku delší dobu a dalším je, možná trochu překvapivě po loňském odchodu, Thierry Neuville.

Usadí se Meeke v kokpitu DS3 WRC natrvalo?

"Zejména na posledních dvou rally," vysvětluje Matton kdy začal přemýšlet nad oslovením Neuvilla a dodává: "Už od dob jeho účasti v Citroen racing trophy jsem věděl, že je velmi rychlý, ale vždy mu trochu chyběla vyrovnanost a dělal nějaké ty chyby. Ale ve Finsku ukázal, že schopný bojovat o vítězství, poté však zvolnit a dokončit rally na výborné druhé příčce. To mě velmi zaujalo. Pokud si myslíme, že je nejlepším mladým jezdcem, tak se o něj samozřejmě zajímáme," pokračuje na adresu Neuvilla Matton.

Asi nejvíce nahnuté to má teď u Citroenu Dani Sordo, kterému se Finsko nepovedlo, byl vyřazen ze sestavy pro Australskou rally a nyní v Německu se bude dle svých slov snažit bojovat o vítězství, aby šéfy přesvědčil, že na asfaltu je stále konkurenceschopný. "Je pro mě velmi důležité ukázat, že to stále dokážu a trochu to na mě vytváří tlak. Pokusím se ze sebe vydat to nejlepší a pokud se nám bude dařit dobře, tak je to ok," nastínil svoje plány pro Německo Sordo a dodává: "Tahle rally je vždy obtížnou a jsem si jistý, že to bude těsné, ale neplatí zde žádné držení se zpět či komplexní strategie. Na první zkoušce pojedou všichni naplno a já budu dělat to samé."

Vzhlíží Dani Sordo vstříc své budoucnosti?

O tom, jak se daří Danimu Sordovi naplňovat jeho slova či jak se daří Mikko Hirvonenovi nebo komukoliv dalšímu se můžete přesvědčit na eWRC-results.com kde naleznete online výsledky z právě probíhající Německé rally.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!