Peva Racing a Semerád s Moznerem na vítězné vlně

Minulý víkend pokračoval slovenský šampionát pátým podnikem, tentokrát v obci Lubeník.

Minulý víkend pokračoval Slovenský šampionát pátým podnikem, tentokrát v obci Lubeník. Pro znalce českých podniků se jedná o obdobu Pačejova, ale s tím rozdílem, že slovenský pořadatel nemá problém s náročnou technickou tratí, která místy hraničí až s tratí záludnou. Přesvědčil se o tom nakonec i nejeden favorit soutěže.

V průběhu závodu se podařila všechna úskalí soutěže bez větších problémů překonat posádce PEVA Racing týmu ve složení Josef Semerád – Radovan Mozner jun., kteří vládli produkčním vozům od první, do poslední rychlostní zkoušky. Upevnili si tak vedení v celkovém hodnocení Slovenského mistrovství třídy 3.

J.Semerád: "Závod to byl opravdu složitý. Tratě Lubeníku jsou známé svou záludností a my jsme k závodu přistoupili s respektem. Podařilo se nám zajet hned na prvním testu pěkný čas, ale hned 2. rz nás překvapila množstvím vytahaného štěrku po trénincích a proto jsme se trochu zdrželi opravami v rozpisu. Raději jsme ji „prodali“ a opravili pro další průjezdy, než abychom ji pak celý závod jeli v riziku. Třetí, hodně široká a rychlá se pak podobala spíše okruhovým závodům, ale zase dala té soutěži něco zvláštního, co já snad ještě nezažil. Nejsem okruhový typ, ale trať jsme měli všichni stejnou, tak se nedalo nic dělat. Myslím, že jsme ji nakonec dali celkem se ctí, stejně jako celý závod…"

R.Mozner jun.: "Měli jsme menší zádrhel v podobě uchycení reakce na převodovce, která se utrhla při startu do čtvrtého testu. Díky horkému počasí a ohřátým gumám bylo zatížení při startu pro všechna auta extrémní. My měli štěstí, že povolilo jen to uchycení a ne třeba poloosa jako například Mariovi Czentemu."

Od pátého testu se tedy posádka rozhodla k hájení pozice v rámci třídy 3 a pokud to okolnosti dovolí také pošetření vozu.

Druhá posádka týmu PEVA Racing, Habermann – Baran dokončila soutěž na čtvrtém místě třídy 3.

Celkovým osmým místem a především vítězstvím ve třídě 3 posádka Semerád – Mozner jun. splnila týmový cíl.

Košický tým PEVA Racing děkuje všem partnerům za podporu v této soutěži a těší se na spolupráci na domácím podniku Rally Košice, který se uskuteční ve dnech 6.- 7.9. 2013 jako poslední dějství MSR 2013.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!