Ondřej Plšek - eWRC.cz
24. 8. 2013 18:56 − 2659× − 4

Do vedení se dostal Dani Sordo

Včera chyboval Sebastien Ogier, dnes ho napodobil Jari-Matti Latvala. O první vítězství v MS v kariéře budou bojovat Dani Sordo a Thierry Neuville.

Letošní Německá rally je zcela nevypočítatelná. Nejdříve se vedení ujal dle předpokladů Sebastien Ogier, ale v pátek havaroval. Na jeho místo tak postoupil týmový kolega Jari-Matti Latvala, ale ten havaroval dnes. U finského jezdce nešly na startu dvanácté rychlostní zkoušky zavřít dveře, takže po trati jezdil s otevřenými dveřmi. Jenže na jednom místě bez zjevné příčiny skončil mimo trať a etapu nedokončil. Thierry Neuville řekl Rally Radiu, že po Latvalovi zůstal na silnici ležet brzdový kotouč.

Do čela soutěže se tak posunul Thierry Neuville, který ale měl taktéž své problémy. Poškodil si výfuk, jeho Fiesta WRC ztratila výkon a nejela naplno. Belgický jezdec pak problém provizorně opravil na spojovacím úseku, přesto na třinácté rychlostní zkoušce se před něj posunul Dani Sordo. Španělský jezdec má šanci vyhrát svou první soutěž mistrovství světa v kariéře, když do cíle Německé rally zbývají již jen dvě nedělní rychlostní zkoušky. Jenže jeho náskok činí jen osm desetin sekundy, o vítězství tak jistě bude bojovat i momentálně druhý Thierry Neuville.

Třetí místo drží po sobotní etapě Mikko Hirvonen, který na oba jezdce ztrácí necelou minutu a půl. A protože dnes chyboval i do té doby čtvrtý Mads Ostberg a poslal svůj vůz mimo trať, tak má finský jezdec zezadu dostatek prostoru. Za ním totiž jede Martin Prokop, který si svou jízdou vyjel již čtvrté místo, na Hirvonena ale ztrácí skoro pět minut.

Po početných chybách jezdců s vozy WRC se na pátou příčku posunul Robert Kubica pronásledován šestým Elfynem Evansem. Oba adepty na vítězství ve WRC2 dělí jen osm sekund. Navzdory havárii je Jari-Matti Latvala po sobotě sedmý, osmé místo patří Haydenu Paddonovi. Madse Ostberga stála chyba propad na deváté místo, naopak Jevgenij Novikov se již propracoval na poslední bodovanou příčku.

Německou rally dnes poznamenala tragická nehoda, ke které došlo při průjezdu historických vozů rychlostní zkouškou Panzerplatte. V rámci demonstrační jízdy, která se nejede na čas, havarovala blíže nejmenovaná nizozemská posádka. Jezdec se spolujezdcem bohužel havárii nepřežili. Pro soutěžní vozy byl tak druhý průjezd zkouškou Panzerplatte 2 zrušen, navzdory této události bude soutěž v neděli pokračovat.

Německá rally 2013 po RZ 14
1.Sordo D. – del Barrio C.Citroen DS3 WRC2:43:48,5
2.Neuville T. – Gilsoul N.Ford Fiesta RS WRC+0,8
3.Hirvonen M. – Lehtinen J.Citroen DS3 WRC+1:27,6
4.Prokop M. – Ernst M.Ford Fiesta RS WRC +6:06,3
5.Kubica R. – Baran M.Citroen DS3 RRC+7:33,1
6.Evans E. – Barritt D.Ford Fiesta R5+7:40,9
7.Latvala J. – Anttila M.Volkswagen Polo R WRC+9:27,0
8.Paddon H. – Kennard J.Škoda Fabia S2000+10:37,3
9.Ostberg M. – Andersson J.Ford Fiesta RS WRC +12:27,8
10.Novikov E. – Minor-Petrasko I.Ford Fiesta RS WRC+14:11,8

Kompletní výsledky Německé rally 2013 najdete jako vždy na serveru eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 4
Sob
24. 8. 2013 19:261
0 0
Tak se krade dřevosmajlík
24. 8. 2013 20:062
0 0
Přeju to Sordovi,Neuville se dočká co nevidět je to talent.
24. 8. 2013 21:043 Upraveno 21:05
0 0
"bez zjevné příčiny skončil mimo trať" - ta příčina je na 99% vidět na videu "Latval hits wood", kde pravděpodobně podobně jako Ogier poškodil zavěšení (v tomto případě pravého zadního kola), které se poté ulomilo (což je vidět na záběru z vrtulníku) a proto auto sjelo z cesty do křoví
24. 8. 2013 21:304
0 0
"Jezdec se spolujezdcem bohužel havárii nepřežili"

Během krátké chvíle druhá celá posádka smajlík smajlík Takže údaje o smrti diváka jsou mylné, jestli to tedy dobře chápu... smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!