Ondřej Plšek - eWRC.cz
27. 8. 2013 21:34 − 2721× − 0

Paul Nagle po boku Andrease Mikkelsena

Mikko Markkula je zraněn a tak pojede trojka Volkswagenu Andreas Mikkelsen s novým spolujezdcem, kterým bude Ir Paul Nagle.

Minulý týden se měla norsko-finská posádka Mikkelsen – Markkula zúčastnit Německé rally. Jenže u spolujezdce bylo na poslední chvíli zjištěno zranění obratlů, takže nakonec trojka Volkswagenu do soutěže neodstartovala. Andreas Mikkelsen se tak musel poohlédnout po náhradě, protože již za necelé tři týdny pokračuje mistrovství světa v rally v daleké Austrálii.

Jedná se o Paula Nagleho, který má hodně zkušeností a v minulosti navigoval například Garetha MacHaleho, Krise Meeka, v poslední době jsme ho pak vídali po boku Craiga Breena. Největším úspěchem za dva dny pětatřicetiletého spolujezdce je titul v IRC, který získal spolu s Meekem v roce 2009.


Paul Nagle po boku Krise Meeka na autogramiádě Barum rally 2010

"Máme radost, že Mikkově odstoupení byla tak rychle nalezena adekvátní náhrada," řekl šéf Volkswagen Motorsport Jost Capito. "Paul má dost zkušeností z rallysportu a díky jeho profesionálnímu přístupu určitě naplní naše očekávání. Mikkovi přejeme co nejrychlejší uzdravení. Nyní se může v klidu koncentrovat na plnou rekonvalescenci. Jakmile se jeho zranění vyléčí, tak se vrátí zpět vedle Andrease."

"Samozřejmě je škoda, že Mikko nebude v Austrálii k dispozici. Ale pozitivní zprávou je, že máme dobrou náhradu," vysvětluje Mikkelsen. "Bylo mi důležité najít spolujezdce, se kterým mohu ve voze komunikovat anglicky. Mikko a já jsme před sezónou změnili rozpis a oba jsme proto opustili rodnou řeč a přešli na angličtinu. Je výhodou, že nebudu muset znovu měnit jazyk."

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!