28. 8. 2013 08:16 − 2808× − 0

Antonín Tlusťák: Na barumce chceme využít domácí prostředí

Barum Czech Rally Zlín je domácí rally rovněž pro Antonína Tlusťáka, kde hájí společně s Jaroslavem Orsákem barvy GPD Mit Metal Racing Teamu.

Barum Czech Rally Zlín je domácí rally rovněž pro Antonína Tlusťáka, který se soustředí i v letošním roce výhradně na starty v rámci FIA Mistrovství Evropy, kde hájí společně s Jaroslavem Orsákem barvy GPD Mit Metal Racing Teamu. Tlusťák brázdí soutěže mistrovství Evropy již osm let, během kterých získal druhé a třetí místo v absolutní klasifikaci a stal se evropským šampionem ve dvoukolkách.

Evropský šampionát doznal v letošním roce po předchozích letech výrazných změn, když se promotérem stala stanice Eurosport a došlo ke sloučení se seriálem Intercontinental Rally Challange. „Letošní sezona je zcela odlišná. Po sloučení s IRC a vstupu Eurosportu nabralo mistrovství Evropy na popularitě i na konkurenci, což je určitě dobře a osobně v tom vidím velkou budoucnost,“ pověděl Antonín Tlusťák na tiskové konferenci v prostorách Baťova mrakodrapu. Zádveřický jezdec boduje po ospalejším rozjezdu sezony pravidelně od soutěže na Kanárských ostrovech. V Las Palmas dojel na desátém místě, na Azorech, Belgii a Rumunsku skončil shodně jako devátý v absolutní klasifikaci. Pouze na středomořském francouzském ostrově Korsika obsadil místo těsně za první desítkou. „Je dobře, že nyní pravidelně bodujeme v každé soutěži v nejlepší desítce. Jsme spokojeni, neboť od Lotyšska jsme dojeli každou rally, neměli jsme žádný technický problém. Svědčí to o kvalitě týmu, mechanici odvádějí fantastickou práci. Mají málo času na přípravu vozu, logisticky je složité všechno zvládnout, ale celý tým pracuje na jedničku a zaslouží velkou pochvalu. Nyní jedeme ve Zlíně, kde chceme využít domácí prostředí k dalšímu bodovému zisku,“ řekl jednatřicetiletý otec tří dcer.

V poslední době je velmi diskutovaná otázka zabezpečení soutěží ohledně bezpečnosti. Antonín Tlusťák závodí v evropském šampionátu již osmým rokem a může si dovolit srovnání. „Barumka je v tomto absolutní špičkou. Například zabezpečení rally z hlediska bezpečnosti v Bulharsku nebo Rumunsku je oproti zlínské rally o třídy níže,“ uvedl Tlusťák. Slušovický pilot se účastní v posledních letech soutěží s Fabií S2000. Změní se to po příchodu nové kategorie R5? „Samozřejmě uvažujeme do budoucnosti o pořízení vozu kategorie R5. Momentálně jsem zvědavý na srovnání vozů na barumce. Tomáš Kostka pojede s fiestou, zatímco minulý rok měl fabii. To znamená, že budeme mít k dispozici přímé srovnání. Chtěli bychom ale zůstat věrní škodovce. Počkáme, kdy přijde s vozem R5 a i podle toho se rozhodneme, co dále,“ uzavřel bývalý vicemistr Evropy.

Zádveřický tým A.T. Motosport v čele s Antonínem Tlusťákem můžete vidět v pátek 30. srpna od 15 hodin v centru Zlína, a to v prostorách automyčky NKS Motors, v budově Business Line v Lorencově ulici. Celý tým zde předvede své zázemí a na společné autogramiádě se představí i populární herec Lukáš Langmajer.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!