Peugeot Černý Racing slaví po Barum Rally titul mistrů ČR

Černý s Kohoutem a s Peugeotem 208 R2 zvítězili na Barum Rally v kategorii 2WD a stali se mistry ČR.

Dvě etapy Barum Czech Rally, která se právě skončila ve Zlíně, proletěli Jan Černý s Pavlem Kohoutem a Peugeotem 208 R2 jako nejrychlejší posádka bodující mezi dvoukolkami, přivážejí si cenné poháry za vítězství v kategorii 2WD a vítězství ve třídě 6. Cekově obsadili skvělé dvanácté místo absolutně. Při soutěži, která byla zařazená, jak do Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally, tak ERC mistrovství Evropy, se posádce Černý – Kohout dařilo skvěle prezentovat závodní vůz Peugeot 208 R2, který sváděl vteřinové souboje se soupeři na výkonnější technice. „Je to naprosto fantastický výsledek. Podařilo se nám zvítězit na Barum Rally v nesmírně silné konkurenci a bodový zisk znamená, že jsme v předstihu obhájili titul mistrů České republiky v rally. Byla to velmi dlouhá a náročná rally a naše auto obstálo skvěle, bez technických problémů. Celý tým podával perfektní výkon a odrazilo se to v pohodě a klidu, který jsme na závodění měli. Chci moc poděkovat všem, kteří měli nějaké přičinění na našem startu, především společnosti Peugeot Česká republika, tátovi, všem partnerům a celému týmu. Je to pro nás všechny velká odměna, že můžeme předčasně slavit titul mistrů republiky s Peugeotem,“ radoval se v cíli Barum Czech Rally Jan Černý.


Foto: Ivo Nesrovnal

Barum Czech Rally Zlín tak přinesla posádce Peugeot Černý Racing týmu kýžený zisk titulu mistrů ČR v rally kategorie 2WD, což byl cíl projektu Peugeot Černý Racing týmu v roce 2013. Cesta k této metě ale nebyla vůbec jednoduchá a to ani zde na Barum Rally. „Rozhodující náskok jsme si vytvořili v první etapě, kdy jsme jeli totální maximum svoje, i vozu. Nechtěli jsme nijak taktizovat. To se povedlo, a potvrzuje to i absolutně deváté místo na rychlostní zkoušce Troják. Dnes, ve druhé etapě, jsme ráno vyrazili na mokré a místy hodně zrádné rychlostní zkoušky a cílem už bylo udržet si náskok ze soboty. Nemohli jsme ale polevit nějak výrazně, protože ve hře byly ještě bonusové body za etapu a ty jsou pro nás také důležité. Nakonec vše maximálně vyšlo a jsem šťastný. V Příbrami to bude pořádná oslava,“ předpovídá mistr České republiky v kategorii 2WD, Jan Černý.


Foto: Ivo Nesrovnal

Jak říkají znalci, tak obhajoba titulu je vždy složitější než jeho první zisk, a tak má tento úspěch a vítězství na Barum Czech Rally pro celý Peugeot Černý Racing tým velkou váhu. Celý tým děkuje všem fanouškům za velkou podporu, intenzivní fandění a na viděnou na poslední soutěži MMČR sezony 2013 – Rally Příbram.


Foto: Ivo Nesrovnal


Foto: Ivo Nesrovnal

Sledujte aktuální dění na týmovém facebooku: www.facebook.com/peugeotcernyracing

Komentářů celkem: 4
1. 9. 2013 18:54
0 0
Gratulace k titulusmajlíksmajlík
1. 9. 2013 19:46
0 0
gratulace k titulusmajlík na žlutavě to malem skončilo ale paradně to Jenda zmaknul,mam to na mobilu tak jestli to bude publikovatelny obraz tak to dam
3. 9. 2013 14:17
0 0
Pořád doufám, že vše směřuje k Pegy R5.
3. 9. 2013 16:16
0 0
Tak to doufáme všichnismajlík jinak tady je to video,kvalita mobilní
http://www.youtube.com/watch?v=zpbT8__93-I
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!