Ondřej Plšek - eWRC.cz
2. 9. 2013 16:41 − 2602× − 1

Příští rok bez Nového Zélandu

Rally Nový Zéland nebude v kalendáři mistrovství světa 2014. Pořadatelé jsou nespokojeni s rotací, své místo příští rok přenechají Austrálii.

Čtyři měsíce zbývají do konce letošního roku a stále neznáme kalendář mistrovství světa pro příští rok. Nyní se ale ozvali pořadatelé Rally Nový Zéland, že v roce 2014 se u nich soutěž mistrovství světa konat nebude. Protože soutěž je v takzvané rotaci s Australskou rally, měla se příští rok odjet soutěž právě na Novém Zélandu.

Jenže s rotací nejsou pořadatelé spokojeni. Prozradil to iRally Peter Johnston. Kvůli chybějící kontinuitě je obtížné najít sponzory a dobrovolníky. Pořadatelé tak navrhují přeměnu na tříleté období, kdy tři roky po sobě by soutěž pořádal Nový Zéland, další tři roky pak zase Austrálie.

Toto řešení by mělo ulehčit situaci pro přípravu soutěže, na které by se finančně měl podílet i stát. Tento návrh ale musí nejdříve prodiskutovat nový promotér mistrovství světa v rally. Každopádně návrat Nového Zélandu je tak možný až v roce 2016. Místo v příštím ročníku v MS by měla zaujmout Austrálie.

Komentářů celkem: 1
3. 9. 2013 09:39
0 0
Hlavně aby "klaplo" to Polsko.smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!