4. 9. 2013 17:35 − 2770× − 8

Václav Pech s Mini vybojoval ve Zlíně druhé místo

Václav Pech jun. s Petrem Uhlem předvedli při Barum Rallye obdivuhodný výkon a vybojovali druhé místo za posádkou továrního týmu Škoda.

Václav Pech jun. s Petrem Uhlem předvedli při slavné Barum Rallye obdivuhodný výkon a v absolutní klasifikaci vybojovali druhé místo za posádkou továrního týmu Škoda.

V neděli skončená Barum Czech Rallye Zlín, soutěž zařazená do Mistrovství Evropy v rallye a do Mezinárodního mistrovství České republiky, opět přinesla skvělý souboj Václava Pecha jun. a jeho spolujezdce Petra Uhla s továrním týmem Škody. Minimum technických problémů vozu MINI John Cooper Works S2000 1,6 turbo týmu EuroOil – invelt a vyrovnaný výkon plzeňské posádky znamenal, že si Václav Pech odváží ze Zlína velmi cenné body a poháry za druhé místo z naší největší soutěže. „Barum Rallye se opět ukázala jako nejnáročnější. Užít si ji musely i desítky tisíc diváků, kteří byli vidět úplně všude, vytvářeli skvělou atmosféru a hnali nás dopředu. Tahle soutěž má vše, a jak už tady bývá zvykem, tak do děje znovu zasáhlo i počasí. My jsme do rallye dali s Petrem ze sebe úplně všechno a nasazení zejména v první etapě bylo na hranici našeho maxima,“ komentuje průběh první etapy Václav Pech jun.

Jak vedoucí Jan Kopecký, tak i druhý Václav Pech ve druhé nedělní etapě ubrali ze svého tempa a na mokru si hlídali náskok na soupeře. „V neděli přišla ke slovu také trocha taktizování. Na mokré a místy rozblácené trati jsme víc než na útok na první pozici mysleli na uhájení druhého místa a hlavně na to, abychom se nedopustili nějaké fatální jezdecké chyby. Jsem za celý tým šťastný, že se nám podařilo Barumku dokončit na skvělém druhém místě. Silným zážitkem letošního ročníku pro nás opět byla atmosféra na večerní zahajovací erzetě v ulicích Zlína a vyhlášení vítězů před radnicí na přeplněném náměstí,“ uzavírá Václav Pech jun.

„Před Barumkou bylo ve hře několik neznámých – nové vozy R5 v rukou zkušených jezdců, tři tovární Fabie a motivovaný Roman Kresta, jedoucí svou poslední soutěž doma. Těžko se odhadovalo, jak na tom můžeme být, i vzhledem k tomu, že náš motor měl už najeto přes doporučovaný limit a jevil silné známky únavy. Vše napovědělo prvních pár rychlostních vložek sobotní suché etapy – Jan se jevil nedostižitelný a těm dalším jsme se pomalu vzdalovali. To, že náš odhad, jak moc bude vody v neděli ráno, nebyl přesný a že jsme jeli příliš měkké nastavení, už jen dokonal fakt, že se pozice zakonzervovaly a obě vedoucí posádky už neriskovaly žádnou potencionální chybičku,“ komentuje soutěž Jiří Jirovec a k dalšímu podniku MMČR dodává: „Udrželi jsme praktickou možnost vyhrát český šampionát na poslední soutěži v Příbrami. To, že bychom přitom museli porazit současnou špičku kategorie Jana Kopeckého na tovární Fabii, tomu jen dodává další dráždivou příchuť. Ale v motorsportu se občas dějí nemožné věci a my se na tuto soutěž fakt hodně těšíme. Věřím, že přineseme příznivcům rallye nejdramatičtější možné finále letošního rallyového roku.“

Souboj s továrním týmem Škodovky ve třech po sobě jdoucích soutěžích je pro EuroOil – invelt team skvělou vizitkou. Na další pokračování tohoto duelu se budeme těšit při říjnové Rallye Příbram, kde se mezi oběma tábory definitivně rozhodne o titulu mistra České republiky.

Komentářů celkem: 8
4. 9. 2013 18:05
0 0
Gratulace Vénovi,posádce i teamu,prohánět fabriku je dřina,suprrrrrrrrsmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
4. 9. 2013 18:22
0 0
Myslíte, že Kopecký pojede rally Příbram? Jinak velká gratulace k výsledku, protože ve srovnání s minulým rokem šlape miník a celá posádka špičkově...smajlík
4. 9. 2013 19:16
0 0
Véna s Petrem jsou borci a jedou maximálně skvěle. Gratulace k barumce a už se moooooc těším na příbram smajlík a Kopecký příbram jet musí a musí ji jet bez nejmenšího zaváhánísmajlík go ášín go smajlík
4. 9. 2013 19:38
0 0
Super výkon. Jen si nejsem jistý tím sebemenším zaváháním. Jestli se dobře dívám do tabulky tak při systému bodů za etapy a absolutní umístění a vzhledem ke škrtání výsledků, Kopecký (pokud vůbec do Příbrami dorazí) potřebuje Vencu porazit alespon v jedné etapě ale v cíli může být klidně až druhý možná i třetí. nebo se pletu ?
4. 9. 2013 20:11
0 0
Pokud Kopeky pojede v Příbrami,bude to ,,Matka Bitev,,smajlík
4. 9. 2013 22:01
0 0
Ralliex: Taky jsem to počítal a pokud Kopecký pojede, tak ho Venca musí porazit v pátek i v sobotu a když dojedou 1. a 2. , tak Venca bude mistr o jeden bodík.

Naopak Kopejdovi stačí porazit Vencu na jedné z etap a pak dojet celkově druhý nebo i třetí a bude mistrem on.
Ifo
4. 9. 2013 22:32
0 0
Jsem rád, že Miníka konečně poladili a že zase bojují o první příčky. smajlík
5. 9. 2013 04:48 Upraveno 04:49
0 0
Poladili, na Příbram ještě doladit a mohlo by to být zajímavé.........smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!