Vedení dopravní policie na Rally Barum

Po úspěšné návštěvě z Policejního prezidia ČR na Rally Bohemia, přijal pozvání SR k shlédnutí Barum Rally také ředitel služby dopravní policie.

Po úspěšné a zajímavé návštěvě zástupců Policejního prezidia ČR na letošní Rally Bohemia, přijal pozvání Svazu rally k shlédnutí naší největší soutěže Rally Barum také ředitel služby dopravní policie PP ČR pan plk. Ing. Tomáš Lerch, kterého doprovázel vedoucí odboru služby dopravní policie Libereckého kraje pan plk. Mgr. Jaroslav Řehák.

Oba pánové byli v pátek uvítáni na ředitelství rally, zúčastnili se slavnostního zahájení u primátora Zlína a shlédli slavnostní ceremoniální start soutěže. Po jednání s prezidentem AČR panem PaedDr. Romanem Ječmínkem zkontrolovali s ředitelem Barumky Milošem Regnerem trať večerní speciální RZ, kterou poté také celou se zájmem shlédli.

V sobotu ráno v doprovodu a s komentářem předsedy Svazu rally projeli oba pánové uzavřené RZ a na vlastní oči se přesvědčili o zájmu a množství diváků, o bezpečnostních opatřeních v praxi, byli svědky jak náročné a citlivé musí být jednání pořadatelů s některými neukázněnými diváky v době několika minut před startem prvních závodníků a jak účinná jsou opatření přijatá pro letošní sezónu.

Oba také navštívili servisní zónu v Otrokovicích, byli uvítáni i na servisu Škody Motorsport, kde shlédli servisování soutěžních aut všech tří škodováckých posádek a o problematice rally u nás i ve světě, o bezpečnostních, sportovních i ekonomických záležitostech s rally úzce spojených hovořili s vedoucím Motorsportu panem Ing. Michalem Hrabánkem, poskytli rozhovor pro ČT a odpověděli na dotazy přítomných novinářů. V sobotu odpoledne byla návštěva hostem ředitelství, kde je zejména zajímal provoz dispečinku, sledování vozidel na trati soutěže a zdravotní zabezpečení rally. Oba pánové byli s návštěvou Zlína spokojení a považovali své seznámení se zákulisím Rally Barum za více než užitečné. V závěru této návštěvy došlo ke shodě mezi zástupci Policejního prezidia a zástupci AČR o nutnosti urychleného dokončení a poskytnutí všem obcím v ČR připravovaného manuálu pro obce „Jak přistupovat k žádostem sportovních a společenských organizací na povolení akcí v katastru obcí a na jejich komunikacích“.

Pavel Schovánek, předseda Svazu rally FAS AČR

Komentářů celkem: 23
9. 9. 2013 07:4321
0 0
No třeba je to začátek toho lepšího. Dodnes mi stojí zbytek vlasů na hlavě při vzpomínce na jiný zásah policistů při rally kdy jsem stál v němém úžasu. Tady zase naopak nebrali ohled na zákaz pořadatele, který byl v danou chvíli logičtější než jejích přesvědčení o nutnosti zakročit co nejrychlení a důrazně. Brr to bylo opravdu nebezpečné a vzpomínka je otřesnější o to, že se jednalo o tragédii. Nicméně za Barumku a snad i ostatní budoucí soutěže smajlík
9. 9. 2013 09:2822
0 0
No ale ten článek vůbec přece není o práci policie. Kromě sdělení, že pobyli a dobře se poměli, je v článku pouze jediná věcná informace, a sice, že došlo ke shodě mezi zástupci Policejního prezidia a zástupci AČR o nutnosti urychleného dokončení a poskytnutí všem obcím v ČR připravovaného manuálu pro obce „Jak přistupovat k žádostem sportovních a společenských organizací na povolení akcí v katastru obcí a na jejich komunikacích“. A to považuji za nesmysl.
9. 9. 2013 10:4323
0 0
No o tom článek není. To vyplynulo z diskuze a stesků ochlupenců. Ostatně tvůj názor a zkušenost by mne docela zajímala. Máš pohled z jiné strany.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!