Ondřej Plšek - eWRC.cz
26. 9. 2013 09:43 − 2572× − 5

Kalendář MS 2014 bez Řecka

Na zasedání Světové rady FIA se tento týden bude schvalovat kalendář pro příští ročník mistrovství světa, jedinou větší změnou bude návrat Polska.

Řecko končí v mistrovství světa. S touto informací přichází server autosport.com, který zároveň informuje o návratu Polska. Další změnou je zařazení Austrálie, která nahradí Nový Zéland. Rally Acropolis přitom byla součástí mistrovství světa od jeho vzniku, jen v roce 2010 se kvůli rotaci do kalendáře nedostala. Přesnou podobu kalendáře MS 2014 bude schvalovat Světová rada FIA na zasedání, které se koná tento týden.

"Nejdříve musím říct, že když se jelo Polsko naposledy, tak to byla skvělá soutěž a není důvod proč by neměla být v kalendáři," cituje Josta Capito autosport.com. "Ale jinak si nemyslím, že by mělo Řecko vypadnout. Acropolis je ikonickou soutěží. Byla to vždy dobrá soutěž, velká výzva, na kterou se jezdci těšili celou sezónu. A když vidíte situaci v Řecku, tak se každý z Řecka stahuje – a po lidské stránce: nevím jak má ta země přežít, když ti lidé vidí, jak se jim vše bere. Jsou to velmi hrdí lidé a když jim seberete vše – včetně jejich hrdosti – tak nevím čeho se pak mají chytit."

Komentářů celkem: 5
26. 9. 2013 10:501
0 0
Bylo by fajn, kdyby bylo Acropolis v ME, to bych se jel podívat.
26. 9. 2013 12:122
0 0
Ja bych chtěl taky taky do Recka na ME smajlík ...nejlépe ještě po ose vlastním autemsmajlík
26. 9. 2013 13:273
0 0
Já se do Polska těším,jsou tam neskutečně krásné "RZ" a peněženka tam tak netrpí:smajlíksmajlík
26. 9. 2013 13:304
0 0
Jost Capito má pravdu. Loni jsem se byl na Acropolis podívat, protože už prosakovaly informrmace, že je to poslední možnost. A byla to paráda, nahoře vrcholky hor, dole moře a mezi tím namotaný nádherný šotolinový RZty. Tohle v Polsku nebude. A umístění servisu v Loutraki taky nemělo chybu, teplý moře, víno, souvlaki a WRC, lepší dovolenou jsem nezažil smajlík. Nepochopil jsem vyřazení Monte Carla z MS a naštěstí se brzy vrátilo. Tak budu doufat, že tahle soutěž, která nesmazatelně patří k rally se taky brzy vrátí.
26. 9. 2013 19:175
0 0
Jost Capito to řekl moc pěkně-je vidět,že tihle chlapíci jsou zkušení harcovníci a umí se vyjádřit... No jo, ale co s tím, když nějaké oživení šampionátu je žádoucí, kalendář nacpaný a rojí se další destinace, které jsou z různých pohledů zajímavé? A je pěkné, že "první liga" opět zavítá do bývalého OST-je to taky signál sounáležitosti. Naši fans to budou mít mile blizoučko a (snad) za dobrý peníz! A to Řecko dejte s rodinama, ať domácí mají alespoň jakous náhradu...smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!