Aleš Holakovský - eWRC.cz
26. 9. 2013 21:31 − 2857× − 15

T&T se na Příbrami rozloučí s českou rally a míří do Evropy

Na Rally Příbram pojedou Jaromír Tarabus s Danielem Trunkátem obhajovat vítězství ze svých zdejších posledních dvou startů.

Na říjnovou Rally Příbram pojedou Jaromír Tarabus s Danielem Trunkátem obhajovat vítězství ze svých zdejších posledních dvou startů v letech 2010 a 2012. Vzhledem k tomu, že se zde však letos očekává především těsný boj o český titul mezi Václavem Pechem a Janem Kopeckým, je jasné, že výchozí situace bude pro dvojici “T&T” ještě obtížnější než v předchozích letech. Co je ovšem jisté již nyní je fakt, že pro posádku bude Rally Příbram rozlučkou s jejím pravidelným působením v českém rallyovém šampionátu. Důvod této změny je však pro český rallysport potěšující.

„Po sedmi společných letech strávených v MMČR v rally nastal příhodný čas na změnu a můžeme oznámit, že v příštím roce absolvujeme FIA European Rally Championship. Bude to pro nás zcela nová výzva, protože s výjimkou Jänner rallye a jednoho Jaromírova startu na Sanremu nemáme se současnými evropskými soutěžemi žádné zkušenosti. I evropský šampionát absolvujeme samozřejmě v týmu Kresta racing, jehož služeb využíváme již dva roky,“ oznamuje revoluční plán pro rok 2014 spolujezdec a týmový manažer v jedné osobě Daniel Trunkát. Předtím je však ještě třeba zúčtovat s rokem stávajícím: „Již nyní je jisté, že jsme získali potřetí po sobě bronzovou příčku v celkovém hodnocení MMČR v rally. Výsledky v Příbrami na tom již nemohou nic změnit. Příští rok nás fanoušci budou moci vidět v domácím šampionátu jen na lednové Jänner rally a Barum Czech rally Zlín. I proto bychom tedy letošní Rally Příbram rádi pojali i jako takovou rozlučku s domácím publikem a poděkování za dlouholetou přízeň,“ zvou fanoušky na poslední díl hlavního českého šampionátu Jaromír Tarabus a Daniel Trunkát.

Pro informace a zajímavosti ze života týmu můžete sledovat facebookový profil Tarabus&Trunkát rally team a www.tarabus.cz , kde naleznete i informace k Fan klubu T&T, který přichystá po skončení sezony další akci pro své členy.

Komentářů celkem: 15
26. 9. 2013 21:44
0 0
No a kdy Vašek vyrazí do Evropy? smajlík
26. 9. 2013 21:54
0 0
T&T: rozumná volba, fandím!

26. 9. 2013 21:59
0 0
Přeji posádce i celému týmu T&T mnoho zdaru nejen v Příbrami, ale spolu s nezbytnou kapkou pokakaného závodnického štěstíčka i v pro ně nových soutěžích v příštím roce !!! smajlík smajlík
26. 9. 2013 22:06
0 0
Lepší reprezentace než Tlusťák.Hodně štěstí.smajlík
26. 9. 2013 22:11
0 0
je to samozřejmě dobrá zpráva ale na druho stranu kdo tu za chvíli ve velkém mistráku zůstane? to tu bude vládnout Pech, párkrát se tu ukáže Kopecký a to je vše.. Vemte si co bylo před dvěma lety..a co bude ted.. budou chybět Kresta,Tarabus,Orsák,Bujáček,Tlusták,Semerád,Běhálek,Arazim a spousta dalších.. Velký mistrák jde podle mě uplně do p.... a většína(kromě těch co skončili) odchází do ciziny, jinak Mirovy a celému týmu přeji hodně štěstí a at se v Evropě pořádně ukážou smajlík
26. 9. 2013 22:38
0 0
Tak budem držet palce a přát mnoho úspěchů... smajlíksmajlík
27. 9. 2013 06:12
0 0
Původně napsal marty66
Lepší reprezentace než Tlusťák.Hodně štěstí.
to neumíš jednomu popřát bez kopnutí do druhýho?smajlík
Ifo
27. 9. 2013 09:17
0 0
Dobrá zpráva. Tak ať se daří jak v Příbrami, tak v ERC! smajlík
Ifo
27. 9. 2013 09:22
0 0
Původně napsal marek-rally
je to samozřejmě dobrá zpráva ale na druho stranu kdo tu za chvíli ve velkém mistráku zůstane? to tu bude vládnout Pech, párkrát se tu ukáže Kopecký a to je vše.. Vemte si co bylo před dvěma lety..a co bude ted.. budou chybět Kresta,Tarabus,Orsák,Bujáček,Tlust...

No myslím, že velkou zásluhu na tomto stavu mají také masová česká média a vyvolaná hysterie vůči rally. S tím bohužel nic nenaděláme.
27. 9. 2013 13:01
0 0
Už opravdu chybí jen ten usedlý Vašek Pechů... TaT přeji hodně zdaru, rozhodně jim budu fandit. U Romana se opravdu skvělě vyjezdil, tak myslím, že by na některých podnicích mohl atakovat TOP 3. Good luck kluci!
27. 9. 2013 14:13
0 0
Předně je fair a potřeba popřát klukům hodně štěstí v Evropě ať tam kluci zajíždí dobré výsledky! Z tohohlle pohledu je to dobrá zpráva, že náš rallysport bude mít další zastoupení v ME. Na druhou stranu, tento krok opět zvýraznil stagnaci a úpadek našeho domácího velkého mistráku. Pro nás fanoušky bude pomalu lepší s vyjímkou Barumky jezdit na domácí sprinty, protože na nich bude lepší startovka než ve velkém mistráku. Ve velkém mistráku to vypadá, že bude Vašek a pak dlouho dlouho nic. Svůj nemalý podíl na této situaci má negativní kampaň českých medií zvlášť po loňské rally-show v Uherském Brodě. A zde vidíme důsledek. Nezbývá než doufat, že tohle je pro nás velký mistrák to pomyslné dno, od kterého už se lze jen odrazit výš, k lepším zítřkům.
27. 9. 2013 17:24
0 0
O to väčší dôvod aby i Pech jel do ERC.smajlík
27. 9. 2013 19:51
0 0
Tak je třeba to vidět i pozitivně. Třeba tenhle postupnej úpadek bude ve finále to nakopnutí, které může mmčr zase někam posunout. Třeba(opravdu asi jen možná)se někdo u nás chytne za nos a zamyslí se, kam tenhle sice neprotěžovanej, ale i tak velmi divácky oblíbenej sport teď momentálně jde. A klukům tohle moc přeju, tohle je to nejlepší pro každou posádku, podívat se do světra, zkusit si šotolinu, rozšířit si obzory...gratuluju k podle mě správnému rozhodnutí.
27. 9. 2013 21:38
0 0
Míra se pěkně vyjezdil a určitě nebude dělat v ME jen křoví. Na šoto to ale nebude mít lehké. Držím pěsti! smajlík
28. 9. 2013 10:34
0 0
Tak třeba to nebude až taková tragedie příští rok, i když výše jmenovaní jezdci budou citelně chybět. Začnou ale snad nastupovat vozy R5, ve kterých bychom měli vidět Sýkoru, Černého a doufejme,že i Valdovi něco vyjde. No uvidíme....
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!