27. 9. 2013 21:52 − 2658× − 0

Rali de Mortágua – komentář

Po dlouhých sedmi měsících se portugalský šampionát nachýlil ke své finální fázi, kterou obstará dvojice asfaltových soutěží.

Po dlouhých sedmi měsících se portugalský šampionát nachýlil ke své finální fázi, kterou obstará dvojice asfaltových soutěží. První z nich se odehrála o uplynulém víkendu v Mortágue a existovala velmi reálná šance, že právě tam bude korunován letošní mistr. Tento jasný cíl měl před sebou vítěz tří soutěží a lídr šampionátu od samého úvodu sezóny Bernardo Sousa. V důležitém momentu letošního ročníku se ale musel obejít bez obvyklého Fordu Fiesta Super 2000 z ukrajinského AT Rally Teamu a do soutěže nastoupil s Peugeotem 207 Super 2000, který pilotoval už na začátku roku. Tehdy ale ještě nestartoval se Škodou Fabia Super 2000 Ricardo Moura, druhý největší favorit na vítězství v aktuální soutěži.

V úvodní superspeciálce oba borce dělila pouhá sekunda ve prospěch Sousy. Na prvním sobotním testu se ovšem pilot Peugeotu dopustil při vysoké rychlosti osudové chyby a po sedmi kotrmelcích pro něho soutěž skončila. Sousa měl před sebou vidinu toho, jak v cíli oslaví zisk domácího titulu, ale ta se mu rozplynula jako pára nad hrncem a se svým spolujezdcem Hugem Magalhaesem skončili v nemocnici. Z vítězství se v předposlední soutěži roku nakonec radoval pilot Fabie Moura. Ten si nejen připsal premiérový triumf za volantem Škody, ale zároveň se udržel ve hře o titul. Právě on totiž ještě může jako jediný připravit Sousu o letošní triumf.

Výsledky této soutěže si můžete prohlédnout na stránkách ewrc-results.com

Stav šampionátu: 1. Sousa 83, 2. Moura 66, 3. Lopes a Meireles 51, 5. Barbosa 36, 6. Barros 34

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!