Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
28. 9. 2013 19:37 − 2710× − 0

… a zase ten Kopecký

Parafrází názvu jednoho známého českého rodinného filmu by šlo popsat dosavadní působení Jana Kopeckého v ME.

Sobota znamenala druhý a závěrečný den Chorvatské rally. Na programu bylo, stejně jako v první etapě, sedm měřených testů odehrávajících se na třech klasických úsecích jedoucích se dvakrát a na závěr pořadatelé naplánovali znova speciálku Poreč. Celková vzdálenost, kterou museli soutěžící urazit k cílové rampě byla 120 ostrých kilometrů, což bylo o pouhé dva kilometry více než v první etapě, takže se dá říct, že se stavitelům trati podařilo rovnoměrně rozložit celkovou délku soutěže mezi oba dva dny.


Foto: www.fiaerc.com

Sobota začala ve stejném duchu, jako skončil pátek, protože úvodní dva testy dne vyhrál opět Kopecký. Na RZ8 – dnešní první RZ se rozplynuly veškeré naděje Šebalje na dobrý výsledek, protože svou Fabii S2000 neudržel na cestě a výsledkem byla havárie. V čele byl tak po odjetí tří zkoušek nový Mistr Evropy Kopecký, který měl k dobru náskok lehce nad minutu na Aignera, kterému však na záda velmi silně dýchal mladý Gassner, jenž dokázal snížit svou ztrátu na Rakušana na pouhých sedm desetin a v dalších zkouškách jsme mohli očekávat souboj o stříbro. S víc než minutovým odstupem za Gassnerem následoval Tsjoen a půl minuty nazpět byl Lategan.

Zbylé čtyři zkoušky se nesly stále podle stejného scénáře, tři další nejrychlejší časy přidal Kopecký, jeden vybojoval Tsjoen. O vítězi tedy nebylo pochyb a Kopecký si přijel pro první příčku s bezmála dvouminutovým náskokem na Aignera, který však rozhodně nemusel smutnit, protože se díky výhře v ERC Production cupu posunul do průběžného čela toto šampionátu a díky Orsákově absenci nyní vede o dvacet bodů právě před českým jezdcem. Jeho výkon byl taktéž oceněn Colin McRae Flat Out Trophy. Třetí příčku bral Gassner junior, který nakonec na Aignera recept nenašel a v cíli za ním zaostal o necelé čtvrt minuty. Bramborový post připadl letos sporadicky startujícímu Tsjoenovi a minutu za Belgičanem dorazil do cíle Lategan.


Foto: www.fiaerc.com

Druhou polovinu TOP 10 otevíral Hadik, který se díky chorvatským produkčním bodům posunul na pátou příčku ERC Productions cupu, pouhých deset sekund za Maďarem následovala nejrychlejší dvoukolka řízená Humarem, který tak úspěšně zakončil výtečné vystoupení v Chorvatsku. Minutu nazpět byl osmý Šaškin, do elitní desítky se proti včerejšku posunul devátý Trček a desátý Bessenyey, který se velmi přiblížil dvoukolkářskému titulu. Třetí nejrychlejší dvoukolkou byl Consani (mimo pořadí ERC 2WD), čtvrtý dojel Várkonyi a pátý Dobrila.

Chorvatská rally – konečné výsledky
1.Jan KopeckýŠkoda Fabia S20002:23:11,0
2.Andreas AignerSubaru Impreza STi R4+1:55,6
3.Hermann Gassner jun.Mitsubishi Lancer Evo X R4+2:09,8
4.Pieter TsjoenŠkoda Fabia S2000+2:54,3
5.Henk LateganŠkoda Fabia S2000+4:04,6
6.András HadikSubaru Impreza STi R4+6:49,0
7.Aleks HumarRenault Clio R3+6:59,5
8.Daniel ŠaškinFord Fiesta RRC+7:58,8
9.Jani TrčekMitsubishi Lancer Evo IX+9:52,3
10.Zoltán BessenyeyHonda Civic Type-R R3+10:06,5

Kompletní výsledky z Chorvatské rally naleznete na eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!