Pirelli Pohár - eWRC.cz
1. 10. 2013 23:57 − 2942× − 1

Adam Kobliha vítězem Poháru Pirelli ve Sprintrally 2013

Pohár Pirelli ve Sprintrally ukázal na budoucí hvězdu rallysportu. Adam Kobliha se stal vítězem pro rok 2013.

Pohár Pirelli je v České republice jediným značkovým pohárem dodavatele závodních pneumatik, který dává šanci účastníkm bojovat nejen o body do celkového pořadí šampionátu Sprintrally ve třídách, ale také o zajímavé finanční prémie a mediální zviditelnění. Pohár Pirelli je navržen tak, aby ocenil ty nejlepší účastníky z každé kategorie a dal tak šanci všem závodníkům sázejícím na pneumatiky Pirelli bez rozdílu výkonu vozu a skupiny, v níž závodí. Uspět tak mohou i úspěšní závodníci z nižších tříd a to se právě stalo i v letošním roce.

Adam Kobliha v letošním roce předváděl perfektní výkony ve třídě 6 ve Sprintrally, kde patřil celý rok k těm nejrychlejším závodníkům s dvoukolkou. Při poslední Rally Jeseníky si sice připsal až druhé místo v hodnocení Poháru Pirelli, ale i tak to již nic nemohlo změnit na jeho celkovém prvenství v Poháru Pirelli za rok 2013. Spolu se spolujezdcem, kterým byl Petr Chodura, a vozem Citroën C2 R2 Max mají na svém kontě pět vítezství ve třídě 6 v poháru. Finanční prémie ve výši 50 000,- Kč a vítězství v Poháru Pirelli pro rok 2013 ve Sprintrally tedy patří posádce Adam Kobliha – Petr Chodura.

O druhém, třetím a čtvrtém místě v celkovém hodnocení Poháru Pirelli musely nakonec rozhodnout až řády poháru, protože tři posádky měly na konci roku na svém kontě stejný bodový zisk 44 bodů. Díky většímu počtu lepších umístění ve třídě v průběhu roku si druhé místo v Poháru Pirelli a finanční prémii ve výši 25 000,- Kč i díky výkonu na Rally Jeseníky odváží posádka Matěj Řehák – lukáš Říha, která ve své premiérové sezoně v rally startovala s vozem Honda Civic TypeR ve třídě 8 mezi atmosférickými dvoulitry. Na třetím místě celkového pořadí Poháru Pirelli nakonec skončili Josef Vojáček s Karlem Voltnerem. Ti ve třídě devět závodili s Hondou Civic Vti. Patří jim finanční prémie ve výši 15 000,- Kč. Čtvrté místo a stejný bodový zisk, tedy 44 bodů, to je výsledek v Poháru Pirelli pro posádku Ondřej Bisaha – Petr Píža s Citroënem C2 R2 Max. Ti ve třídě bojovali nakonec s celkovým vítězem Poháru Pirelli, ale nakonec na ně zbyla jen nepopulární “brambora”. I ta ale znamená, že si na vyhlášení Poháru Pirelli přjdou pro finanční prémii ve výši 10 000,- Kč. Páté místo v Poháru Pirelli si díky bodovému zisku připsala posádka Lukáš Nekvapil s Romanem Koscelníkem s Hondou Civic Vti. Jim patří prémie ve výši 5 000,-Kč

Tou celkově nejrychlejší posádkou na pneumatikách Pirelli v roce 2013 ve Sprintrally ale byl někdo docela jiný, než výše jmenovaní. Jedná se o posádku Miroslav Plíhal – Jiří Stross se Škodou Octavia WRC. Pravidelně se umisťovali v první desítce absolutní klasifikace ve Sprintrally a na svém kontě mají dokonce jedno třetí a dvě čtvrtá místa absolutně. Bohužel ve třídě 13, tedy mezi vozy kategorie WRC a dříve S2, se nevyskytuje žádný další jezdec s pneumatikami Pirelli, a tak podle pravidel Poháru Pirelli nemohli být Plíhal se Strossem oceněni.

Firma Motorsport, spol.s r.o., pořadatel Poháru Pirelli v sezoně 2013 blahopřeje všem účastníkům tohoto značkového poháru a děkuje za důvěru, kterou vložili právě do pneumatik Pirelli, jež poskytují za všech okolností skvělý výkon za příznivé ceny. je potěšitelné, že každý rok se v poli soutěžících najde takových posádek více.

Více informací o Poháru Pirelli a o soutěžních pneumatikách Pirelli vám podají pracovníci firmy Motorsport, spol.s r.o.,na telefonu 724 208 808 nebo na mailu kominek@motorsport.cz nebo podhajsky@motorsport.cz.

Komentářů celkem: 1
2. 10. 2013 13:13 Upraveno 13:13
0 0
Tak Adamova třešnička na dortu, gratulace smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!