2. 10. 2013 19:32 − 2685× − 1

Rally Russia – komentář

V okolí Novorossiysku se na zablácených tratích o víkendu rozhodlo o letošním ruském šampiónovi.

V okolí Novorossiysku se o víkendu rozhodlo o letošním ruském šampiónovi a stalo se tak na tratích soutěže, která se před několika lety jela jako kandidátský podnik MS. I když by promotér do kalendáře nejprestižnějšího soutěžáckého šampionátu Rusko rád zařadil, zatím se tak nestalo a organizátoři Rally Russia se musejí smířit pouze s domácím mistrovstvím. Počasí letos pořadatelům moc do karet nehrálo, když se rozmoklá trať rozjezdila už během seznamovacích jízd. Před první etapou se situace zklidnila, ale v neděli ráno znovu zapršelo a nakonec se to neobešlo bez zrušení tří rychlostních zkoušek.

Hlavními favority na zisk titulu byla dvojice pilotů Mitsubishi Lancer Andrey Zhigunov a Gennadiy Broslavskiy, které od sebe ve prospěch prvního jmenovaného dělily pouhopouhé čtyři body. V závěrečné soutěži na jezdce navíc čekal 1,5-násobek bodů, takže stále bylo hodně o co hrát. Pro Broslavského se však už první etapa změnila v noční můru. Nejprve jej zpomalil defekt, následně se mu porouchala převodovka a na závěr jej v posledním sobotním testu zradily transmise. Nepojízdný Lancer navíc zablokoval trať a zkouška musela být pro zbytek pole zrušena. Broslavskiy se do soutěže v neděli vrátil, ale na lepší než deváté místo to nestačilo. A za to se bohužel titul neuděluje.

Druhé místo držel po prvním dnu Dmitriy Tagirov za volantem Subaru Impreza Sti N12 s odstupem 27,5 sekundy na Zhigunova, který byl v tu chvíli jasným favoritem na zisk letošního titulu. Tagirov potřeboval soupeře za volantem Mitsubishi porazit, ale to se mu ani v neděli nedařilo a musel se tak smířit se stříbrem v poslední soutěži a stejně tak v celém šampionátu. Pro třetí triumf v letošní sezóně si na jejím konci dojel Zhigunov, jenž díky tomu získal svůj sedmý ruský titul.

Výsledky soutěží ruského šampionátu naleznete na ewrc-results.com

Konečný stav šampionátu: 1. Zhigunov 118,5, 2. Tagirov 99, 3. Brosłavskyi 87,5, 4. Filippov 69,5, 5. Tregubov 47, 6. Makarov 43,5, 7. Kiłunin 40,5, 8. Gieraschenko 40, 9. Travnikov 36, 10. Uspienskyi 35

Komentářů celkem: 1
3. 10. 2013 10:33
0 0
Ahoj. Ten odkaz na resulty by to chtělo "doladit", aby směřoval tam, kam má smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!