5. 10. 2013 00:09 − 2676× − 2

Hudec s Kotálem pijou hořký kalich ve Francii

Posádku Semerád Rally Teamu provází na Rally de France obrovská smůla.

Posádku Semerád Rally Teamu provází na Rally de France obrovská smůla. Problémy se objevily už na shakedownu které však mechanici bez problému opravili. Smůla kluky provázela i na první rychlostní zkoušce, kterou byla divácká super speciálka v ulicích města Strasbourg. Chybou spolujezdce absolvoval Hud o jedno kolo více, což mělo za následek desetiminutovou penalizaci.

Martin však nehodil flintu do žita a už večer se nechal slyšet, že bude chtít časovou ztrátu během dalších dní stáhnout. Jeho plán nebyl nereálný neboť všem svým soupeřům naděloval dvě vteřiny na kilometr.

Dnes ráno odjížděli kluci ze servisu s velkým odhodláním. Martin se do toho pustil hned od prvních kilometrů a svou ztrátu dokázal snížit po první sekci téměř o minutu a půl. Ztráta na třetího Lombarda činila čtyři a půl minuty a třebíčský pilot se nevzdával šancí na pódiové umístění. Odpolední sekce začala podle Martinových představ. Zkoušku po zkoušce ukrajoval ze svého manka a před poslední dnešní vložkou ztrácel na Lombarda čtyři minuty. Na startu dnešního posledního testu si postavila hlavu technika. Mechanici intenzivně pracují na opravě auta a zítra Martin s Kubou nastoupí v rámci super rally.

,, Dnes jsem to pojal podle slov velikána všech jezdců legendy Colina McRae „If doubt, flat out“ a šel jsem do toho od rána, protože jsem věděl, že není čas ztrácet čas. V dopolední sekci jsme vyhráli všechny zkoušky, ale vedoucímu Triviňovi jsem nedával potřebné 2s na km na všech úsecích. Tak jsme se rozhodli odpoledne přitvrdit. Bohužel nevydržela technika na startu do poslední nejdelší zkoušky a na startu se něco rozletělo. Zítra jdeme do toho se stejným nasazením a chceme udělat aspoň dobrý dojem z naší rychlosti a odvděčit se všem, kteří nás podporují. Hodně se učím na nových pneumatikách, které si žádají trochu odlišný styl jízdy, a k tomu má zítra ještě pršet, takže to bude pořádná škola. Zítra sledujte naší fanpage, kde budou informace přímo z terénu.“

A jak vidí Rallye de France Jakub Kotál?
, „Co k tomu říct…Museli jsme čtvrtek hodit za hlavu a plně se koncentrovat na páteční RZ. Od začátku jsme chtěli nasadit dobré tempo, což se nám vcelku zadařilo a z jízdy jsme měli lepší a lepší pocit. Hned na startu sedmé rychlostní zkoušky nás ale zradila technika. Díky Rally2 se zítra vracíme do závodu a z našeho dnešního nasazení nechceme slevit. Přijelo sem hodně českých fanoušků, tak je snad potěšíme hezkými průjezdy. Navíc do cíle ještě daleko a závody končí až v posledním UP, takže rozhodně nic nevzdáváme.“

Komentářů celkem: 2
5. 10. 2013 13:101
0 0
protože jsem věděl, že není čas ztrácet čas.:To je slovo chlapa do pranice!smajlíksmajlík
5. 10. 2013 16:492
0 0
HUD má kule. smajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!