Juniorům letos vládl Pontus Tidemand

Jednu soutěž před koncem JWRC je již jisté, kdo se stal letošní vítězem mezi mladými jezdci. Pontus Tidemand.

Jednu soutěž před koncem JWRC je již jisté, kdo se stal letošní vítězem mezi mladými jezdci. Po třech prvních příčkách a jedné druhé a třetí pozici si domů do Švédska odváží tento titul Pontus Tidemand. Hodně mu k tomu pomohl jeho zkušený spolujezdec – Ola Floene. Tento norský navigátor letos odzávodil svoji osmnáctou sezónu. Pontus Tidemand má ve své sbírce několik cenných pohárů, jimž vede ten pro nejmladšího švédského mistra historie, který získal před dvěma lety.

Co se letos Pontus Tidemand v rally naučil? "Hodně, udělali jsme velký pokrok. Aby jste v naší třídě vyhrál, nemusíte být jen nejrychlejší, ale musíte myslet na auto, strategii, body. Každá zkouška je pro nás jako Power Stage, protože získáváme body za každou zkoušku. Naučili jsme se, jak závodit v šampionátu!" řekl švédský mladík k letošní sezóně v JWRC. Kam jeho kroky povedou příští rok je nejasné. Jisté je jen to, že za první místo v JWRC vyinkasuje 6 startů s Fordem Fiesta R5 během příští sezóny.

Juniorský světový šampionát v minulosti vyhráli např. Sebastien Loeb (2001), Dani Sordo (2005) či Sebastien Ogier (2008). Vydá se Pontus Tidemand ve šlépějích svých úspěšných předchůdců?

Komentářů celkem: 8
9. 10. 2013 19:21
0 0
Loeb a Sordo dobrý, ale hlavně v roce 2009 ho vyhrál Martin Prokop smajlík
9. 10. 2013 20:17
0 0
A to je dobře že Martin Prokop patří mezi ty slavné jména superrrrrsmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
9. 10. 2013 20:17
0 0
Tak už jsem se bál, že si nikdo nevzpomene na Martina a doufám, že to bylo od autora jen opomenutí a ne záměr. Jinak k Pontusovi-kolik "radílků" mu tady po Švédsku radilo, že sednout znovu do Fiesty R2 a odjet juniory je krok zpátky. A on se zatím kluk ve světě ještě více osekal, získal další zkušenosti a vysloužil si pěkných pár startů s R5 rovnou u Malcolma. A když pěkně poroste dál, nemusí zůstat jen u toho. Však on mu taťka Henning radí jistě dobře!smajlík
9. 10. 2013 20:27
0 0
Pánové nějak zapomínáte že Prst už tom roce vyhrát musel páč už neměl žádnou konkurenci.I když je fakt že historie se neptá.
9. 10. 2013 20:38
0 0
Ale taky chlapci nejde o to vypsat všechny vítěze JWRC, ale ty, kteří to někam dotáhli, jako titul mistr světa nebo aspoň tovární sesle. smajlík
9. 10. 2013 20:44
0 0
Jasně, když si chci kopnout, tak si kopnu. Taky je možný napsat to samé, co o Pontusovi. Protože vítěz juniorů na Citroenu si tenkrát vyjel nejen testování s "velkým" autem a továrním týmem, ale obvykle i starty za juniorskej tovární tým s velkým autem-což se souběhem okolností a asi i vzhledem k tomu, že Martin Prokop je "jen" z Česka-omezilo jen na to testování-kde si mimo jiné nevedl vůbec špatně. A není to žádné bezmyšlenkovité fandovství, ale fakt. A kde dneska mohl být...smajlík
9. 10. 2013 20:57
0 0
Spik:souhlas.milín60 :zrovna tam kde je páč kdyby si to auto nekoupil tak MS nejede.punktum,tečka.
10. 10. 2013 06:51
0 0
Ještě k Pontusovi,to nasazení a dravost kterou předvedl lo loni na Bohemce na shaku a prvních dvou rz,to byla velká paráda,s Fábií R2 moc pěkný !!!
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!