Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
10. 10. 2013 13:34 − 3659× − 44

Hrozí změny formátu MS?

Ve FIA dle Jeana Todta stále přemýšlejí nad změnou formátu Mistrovství světa v rally již od příští sezóny.

Jak jsme vás již informovali v květnu, promotér Mistrovství světa v rally přišel s myšlenkou, že by se na závěrečném testu rally bojovalo o pořadí. Šlo by o to, že by desátý z devátým jeli o deváté místo, osmý a sedmý o sedmé a tak analogicky by to šlo až k souboji o vítězství. Jak informoval server autosport.com tato myšlenka není mrtvá a nadále se jí ve FIA zabývají. Navíc prezident FIA potvrdil, že se chystají výrazné změny ve formátu světové rally již od příštího roku, ale mělo by nás uklidnit, že Jean Todt slíbil, že se změnami budou nakládat opatrně.

Pozitivní je také fakt, že Todt není velkým stoupencem této myšlenky. "V současnosti bych byl velmi opatrný. Když uděláme rozhodnutí, musíme si být jistí, že je to dobré rozhodnutí. Požádal jsem o další prošetření této změny," říká k boji o pořadí na poslední zkoušce prezident FIA Jean Todt a dodává, "Myslím si, že musíme naslouchat i názoru podporovatelů této změny a je zde mnoho nových médií, které nám mohou napomoct dotáhnout některá důležitá rozhodnutí jako tohle do konce."

Ale otázkou zůstává, co s celou věcí udělá hlas továren, které se MS účastní a například Jost Capito i přes vyslechnutí argumentů kritiků zůstává této změně formátu MS nakloněn. "Lidé říkají, že by to nebylo rally v tradiční podobě, ale pro mě je to mnohem tradičnější než to, co je dnes. Navíc souboj mezi jezdci může přinést zábavu, protože pokud jezdec chce získat dobré umístění, musí být rychlý a spolehlivý na všech zkouškách – včetně té poslední. Proto jsme na straně této změny formátu MS," uzavřel Capito

Komentářů celkem: 44
12. 10. 2013 19:5841
0 0
Nabídnout by snad bylo co.Otázka je:Kdo to protlačí a kdo zaplatí.Ani EUROSPORT jako promotér ERC se nějak nehrne s nějakýma přenosama a záznamy dávají až cca v 23:00 a dále.Takže to celkově rally nemá moc výhledové.
12. 10. 2013 20:4942
0 0
stanďas [12.10.2013 03:33]: Nečil se, to je "komunikace" mezi mnou a Novym. Jinak Francie (i Polsko a možná toho bylo více letos-nevím) ukázaly, že přenosy(jakkoliv jsou obtížné) z rally jdou udělat-a je to paráda. Je otázka, proč promotéři šampionátů přenosů nenabídnou více. Nebo prostě není zájem z řad televizních společností a na netu si to na sebe nevydělá, tak toho víc nezajistí? A nebo si jen "nalháváme(protože TO máme rádi), že ty přenosy byly super? Možná jiným-kdo se o rally nezajímá, zas až tak atraktivní nepřišly! Jak tam není přímý souboj více aut, motorek, tak to je nuda? Možná v tom je zakopaný pes?...smajlík
13. 10. 2013 12:2543
0 0
Hujer:myslím,že u ERC je ten hlavní problém,že to prakticky nikoho nezajímá.
milín60:Také si myslím,že pěkné přenosy jdou určitě udělat.Chtělo by to více se soustředit na to,co je v MS nejlepší.Např. z RZ Ouninpohja by určitě šel udělat přenos,který by zaujal i širší okruh příznivců motorsportu.A pokud by se to nějakým,byť krkolomným způsobem spojilo s přímým soubojem o jednotlivá umístění,mohlo by to spoustu lidí zaujmout.Chtělo by to nastolit pravidelnost,aby každý věděl,že při každém závodě MS v neděli ve 14:00 bude přímý přenos ze závěrečné RZ,kde se bude rozhodovat o vítězství.A měli by to být klasické delší RZ,ne nějaké městské nesmysly.Např.vůbec nechápu,co dělá nový promotér,nezaznamenal jsem vůbec nic.Ani nevím,jestli má něco společného s těmi přenosy z Francie.
14. 10. 2013 08:3944 Upraveno 08:47
0 0
Milin: Myslim, že je to prave o tom nalhavani si a presne ako pises v absencii priamych subojov. Zaujimavy prenos pre bezneho divaka mozno urobit na sotoline a snehu, inak to aj ja ako velky fanda mam problem pozerat v TV viac ako 20 minut. Myslim, ze priamy prenos z poslednej superspecialky, kde by startovali 1 na 1 v style byvalej ROC by zaujat mohla aj siroku verejnost. Len na to potrebuje rally aj siroke pole najmä wrc, 5-6 dvojic je zufalo malo.
Hadapa ja napriklad povazujem mestke specialky za velmi prijemne spestrenie.

A ono popularita rally sa neda riesit cez priame prenosy, ani cez retardovane zmeny formatu. Chyba dovod prist ku trati- 20+ aut najvyssej triedy, domaci borci v nich a VYKON (300 koni na dnesne podvozky a gumy mne pripada ako malo). Ked toto bude splnene ludia pridu sami. Ved si zoberte tohtorocne Nemecko. Bez super rally by sa nebolo ku koncu na koho pozerat. Toto je MS?
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!