Pirelli Pohár - eWRC.cz
10. 10. 2013 17:45 − 2780× − 0

Pohár Pirelli v MMČR 2013 – vítězí ti nejlepší v PV i 2WD

Pohár Pirelli dospěl do finále i v MMČR. Zde se nejvíce dařilo těm nejrychlejším v produkčních vozech i dvoukolkách.

Pohár Pirelli, jediný značkový pohár dodavatele soutěžních pneumatik pro automobilové soutěže rallye ČR, dospěl do svého finále i v Mediasport Mezinárodním mistrovství České republiky v rally. Body se v tomto roce udělovaly na pěti soutěžích ze šesti rally, které se odehrávaly na území České republiky. V poslední soutěži v Příbrami se v Poháru Pirelli body nepřidělovaly z důvodu tragické nehody na druhé rychlostní zkoušce. Organizátoři Poháru Pirelli hluboce litují smutné události a vyjadřují soustrast všem pozůstalým po spolujezdci Janu Jinderlemu jun.

V pěti soutěžích MMČR, kde se soutěžilo o body do Poháru Pirelli v roce 2013, dostali šanci účastníci všech tříd a výkonností v rally. Hodnotí se totiž dosahované úspěchy v každé konkrétní kategorii, kde soutěžící využívají pneumatik Pirelli. Ty se i ve dvoudenních soutěžích MMČR stále více rozšiřují startovním polem a obouvají je jezdci jak se silnými čtyřkolkami, tak s hbitými dvoukolkami. A právě mezi jezdci čtyřkolek a dvoukolek se letos svedla velká bitva i v Poháru Pirelli o absolutní vítězství.


Vojtěch Štajf – František Rajnoha – vítězi Poháru Pirelli 2013

Jako suveréni letošní sezony se ve třídě 3 letos prezentovali Vojtěch Štajf s Františkem Rajnohou. Pražský jezdec a motoristický novinář je dlouhou dobu věrný značce Subaru, se kterou už posbíral mnoho cenných úspěchů v automobilových soutěžích rally. Subaru bylo se značkou Pirelli spojeno dlouhou dobu i ve světovém rallysportu a stejně tak je tomu právě i v případě týmu Vojtěcha Štajfa. Ten už se v minulosti stal celkovým vítězem Poháru Pirelli a dařilo se mu i letos. I přes výpadek na Barum Czech Rally si se Subaru Impreza Sti zajistil titul mistra České republiky v kategorii produkčních vozů a dosáhl nejvyšší příčky i mezi soutěžícími v Poháru Pirelli. O tuto vedoucí pozici Poháru Pirelli se ale musí nakonec rozdělit s jiným soutěžákem.


Egon Smékal – Monika Hýbnerová – vítězi Poháru Pirelli 2013

Egon Smékal s Monikou Hýbnerovou s Citroënem DS3 R3T využívali kvalit pneumatik Pirelli už v loňském roce a v sezoně 2013 se jim skutečně dařilo. Až do Barum Czech Rally měli reálnou šanci na zisk titulu v kategorii 2WD a po celý rok patřili k těm nejrychlejším dvoukolkám. Na konci sezony 2013 mají naprosto stejný bodový zisk jako Štajf s Rajnohou, a proto jsou letos první a druhá příčka Poháru Pirelli v MMČR dělená. Pořadatelé Poháru Pirelli oběma posádkám gratulují k úspěchu a rozdělí mezi ně finanční prémii za první (50 000,- Kč) i druhé místo (25 000,- Kč)

Třetí místo v Poháru Pirelli v absolutním pořadí a finanční prémie 15 000,- Kč patří za výkon v sezoně 2013 posádce Petr Chodura sen. – Karl Žáček, která po celý rok podávala stabilní výkony s přeplňovaným Citroënem DS3 R3T a ve své druhé sezoně se vyvarovala vážnějších chyb na trati. Na čtvrtém místě skončili Jiří Vantuch s Petrem Motzem a Hondou Civic Vti. Do Poháru Pirelli bodovali ve všech čtyřech soutěžích, do kterých odstartovali ve třídě 9 a to znamená zisk finanční prémie 10 000,- Kč. Páté místo v Poháru Pirelli a 5 000,- Kč si za svoje výkony zaslouží posádka dalšího Subaru Impreza Sti, Tomáš Růžička – Jaroslav Novák.


Pohár Pirelli bude pokračovat i v sezoně 2014 a organizátoři z firmy Motorsport, spol.s r.o. se těší, že v následujícím roce se na kvalitu pneumatik Pirelli bude spoléhat ještě více soutěžáků, kteří se přihlásí do Poháru Pirelli tak, aby mohli bojovat o finanční prémie.

Více informací o Poháru Pirelli a o soutěžních pneumatikách Pirelli vám podají pracovníci firmy Motorsport, spol.s r.o.,na telefonu 724 208 808 nebo na mailu kominek@motorsport.cz nebo podhajsky@motorsport.cz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!